Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) aizturējusi vairāku personu organizētu grupu, kas Latvijā un ārzemēs nodarbojusies ar futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos, informē VP preses dienests.

Portāls "Sportacentrs.com" vēsta, ka aizturēti ir "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs. Portāls apgalvo, ka policijas reidus var piedzīvot vēl divi vai trīs Latvijas čempionāta klubi.

Policija šodien rīkos preses konferenci, kurā informēs par noziedzīgās grupas darbībām un aizturēšanu. Preses konferencē, kas notiks Valsts policijas galvenajā ēkā, piedalīsies Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un UEFA atbildīgais pārstāvis Urss Klusers.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA ziņoja, ka Daugavpils "Daugava" jau ilgstoši tikusi saistīta ar iespējamu spēļu sarunāšanu gan vietējā, gan Eiropas līmenī. Šajā jautājumā LFF saņēmusi dažādus ziņojumus no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un totalizatoru likmju monitoringa kompānijas "Federbet".

Pagājušā gada oktobrī plašu ažiotāžu sacēla bijušais "Daugava" komandas nigēriešu uzbrucējs Stenlijs Ibe, kurš apgalvoja, ka "Daugavas" komandā ikviens zina, ka vairāku spēļu rezultāti bijuši sarunāti. Pēc viņa vārdiem, vienības trenerim un spēlētājiem tiek maksāts par spēlēšanu pēc uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētā Oļega Gavrilova pasūtījuma.

Pirms tam 2009.gadā "Dinaburg" vienība tika izslēgta no virslīgas, bet tās prezidents Oļegs Gavrilovs un galvenais treneris Tamazs Pertija uz mūžu diskvalificēti no Latvijas futbola.

Vēlāk "Dinaburg" apvienojās ar "Daugavu", bet nākamajā gadā Pertijam tika atcelta mūža diskvalifikācija, un pašlaik viņš vada Latvijas klubu Rīgas "Skonto". Savukārt Gavrilovam mūža diskvalifikācija joprojām ir spēkā, tomēr viņš sastopams teju katrā "Daugavas" spēlē.

Šovasar cīņai pret spēļu sarunāšanu sportā rosināti grozījumi Krimināllikumā.Kā ziņots, kopā ar Gavrilovu mūža diskvalifikāciju 2009.gadā saņēma arī "Dinaburg" galvenais treneris Tamazs Pertija, tomēr nākamajā gadā Pertijam diskvalifikācija tika atcelta, un pašlaik viņš vada Latvijas klubu Rīgas "Skonto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!