Foto: F64
Latvijas futbola izlases treniņnometnē pirmo reizi piedalās valstsvienības debitants Daniels Ontužāns, kurš ikdienā pārstāv Vācijas kluba "Bayern München" sistēmu un savulaik spēlējis arī Vācijas U-15 un U-16 izlasēs, bet sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) atzinis, ka viņam ir liels gods saņemt izsaukumu uz Latvijas izlasi.

"Ceļš līdz Vācijai nebija viegls. Bērnībā sāku spēlēt futbolu "JFC Skonto" sistēmā pie treneriem Igora Zeņkova un Artūra Eižvertiņa, bet tad mani vecāki nolēma darba apstākļu dēļ doties uz Vāciju. Tobrīd man bija astoņi vai deviņi gadi. Vispirms mēs ieradāmies Augsburgā. Tā kā tobrīd nezināju vācu valodu, bija nepieciešams laiks pierast pie jaunajiem apstākļiem. Pievienojos "Augsburg" klubam. Gadu vēlāk mēs spēlējām pret "Bayern München", pret kuru labi nospēlēju un viņi mani tad uzaicināja patrenēties pie sevis. Pietiekami labi sevi apliecināju treniņos, un biju ļoti priecīgs nokļūt "Bayern München" klubā, kas ir viens no lielākajiem klubiem pasaulē. Spēlēt šajā klubā, kuru pārstāvu jau deviņus gadus, man nozīmē ļoti daudz," par ceļu līdz "Bayern" sistēmai pastāstīja futbolists.

Ontužāns gan aizvadītajā sezonā aizvadījis tikai astoņas spēles "Bayern" kluba U-19 vecuma grupas komandā. Spēlētājs pārcieta operāciju gurna savainojuma dēļ, kas uz laukuma viņam ļāva atgriezties vien februārī.

"Esmu aizvadījis vairākas spēles pārbaudes turnīros Vācijas U-15 un U-16 jauniešu izlasēs. Tobrīd man kā "Bayern München" spēlētājam šī pieredze arī bija ļoti nozīmīga, jo Vācija ir liela valsts ar vairāk nekā 80 miljoniem iedzīvotāju. Iekļūt Vācijas izlasē jebkurā vecumā ir ļoti sarežģīti katram futbolistam. Saņemot šādu iespēju, piekritu tajā spēlēt, jo ne katru dienu Tev ir iespēja saņemt iespēju trenēties un spēlēt kopā ar sava vecuma labākajiem Vācijas spēlētājiem. Vācijas U-15 un U-16 jauniešu izlašu rindās aizvadīju veiksmīgas pārbaudes spēles pret tādām komandām kā Nīderlande," par savu pieredzi Vācijas jauniešu izlasēs vairāk atklāja Latvijā dzimušais futbolists.

Gaidāmajā sezonā spēlētājs pievienosies "Bayern" kluba dublieru vienībai, kas spēlēs pēc spēka trešajā Vācijas līgā, vēsta portāla "transfermarlkt" informācija.

"Man ir liels gods saņemt izsaukumu Latvijas valstsvienībā. Katram futbolistam tas ir nozīmīgs notikums. Es nebiju rēķinājies ar šo izsaukumu šobrīd, biju atbraucis uz Latviju pie vecvecākiem uz brīvdienām, bet tad saņēmu zvanu, ka esmu iekļauts nacionālās izlases kandidātos. Esmu ļoti priecīgs, ka esmu šeit. Priecīga ir arī visa mana ģimene, tostarp tētis un mamma. Visi ir lepni, ka varu uzvilkt Latvijas izlases kreklu. Bērnībā vienmēr sekoju līdzi Latvijas izlases spēlēm, biju domājis par to, ka spēlēšu tajā. Iekļūt valstsvienībā tobrīd uzskatīju par kaut ko īpašu," klāstīja 19 gadus vecais Ontužāns.

Pussarga pozīcijā spēlējošais futbolists arī atklāja, ka vienmēr centies skatīties katru Latvijas izlases spēli, bet vēl nevienu spēlētāju līdz šim personīgi nepazina.

"Pirms došanās uz Latvijas nacionālo izlasi saņēmu novēlējumus no tuvākajiem cilvēkiem, lai izbaudu katru mirkli, lai treniņos apliecinu sevi no labākās puses. Jo šobrīd neviens nezina, kas būs tālāk... Protams, būšu ļoti priecīgs, ja saņemšu iespēju sevi apliecināt ne tikai treniņos, bet arī spēlēs. Esmu ļoti priecīgs būt šeit un esmu gatavs valstsvienībā parādīt savu labāko spēli!"

Latvijas futbola izlase 7. jūnijā Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē “Daugavas stadionā” tiksies ar Izraēlas valstsvienību, bet 10. jūnijā uzņems Slovēnijas izlasi. Valstsvienība pirmajās cikla spēlēs ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijā, bet Polijā palika bez vārtu guvumiem un atzina mājinieku pārsvaru ar 0:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!