Foto: AFP/Scanpix/LETA

Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons un "Laureus" balvas ieguvējs 2019.gadā ir viens no finālistiem balvas saņemšanai arī par 2020.gada sasniegumiem.

Hamiltona sāncenši ir zviedru kārtslēcējs Armands Duplantis, vidusdistančnieks no Ugandas Džošua Čeptegei, NBA čempions Losandželosas "Lakers" rindās Lebrons Džeimss, spāņu tenisists Rafaels Nadals un Minhenes "Bayern" futbola kluba superzvaigzne polis Roberts Levandovskis.

Sieviešu konkurencē finālistu lomā ir Nīderlandes riteņbraucēja Anna van der Bregena, ASV basketboliste Brīena Stjuarte, Kenijas gargabalniece Bridžida Kosgei, Itālijas kalnu slēpotāja Federika Brinjone, japāņu tenisiste Naomi Osaka un franču futboliste Vendija Renāra.

Gada komandas nominācijā uz uzvaru pretendē Argentīnas regbija komanda, Minhenes "Bayern" futbola klubs, amerikāņu futbola klubs Kanzassitijas "Chiefs", "Liverpool" futbola klubs, Losandželosas "Lakers" un F-1 komanda "Mercedes".

Gada izlaušanās balvu var saņemt Spānijas futbolists Ansu Fati, austriešu tenisists Dominiks Tīms, Polijas tenisiste Iga Švjonteka, spāņu motobraucējs Joans Mirs, amerikāņu futbola pārstāvis Patriks Mahomss un slovēņu riteņbraucējs Tadejs Pogačars.

Uz gada atgriešanās balvu pretendē ASV futboliste Aleksa Morgana, amerikāņu futbola pārstāvis Alekss Smits, ASV beisbolists Deniels Bards, Japānas badmintonists Kento Momota, Kanādas snovbordists Maksenss Paro un amerikāņu kalnu slēpotājs Mikaēla Šifrina.

Savukārt kategorijā "Sports sabiedrībai" ("Sports for Good") uz uzvaru pretendē boksa programma sievietēm nabadzīgajos Nairobi mikrorajonos Kenijā, futbola un regbija programma Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā "Colombianito" un futbola programma "Kickformore" Vācijā, kas Štutgartes un Reinas - Nekāras reģionā veltīta tiltu celšanai starp dažādu kultūru pārstāvjiem.

"Laureus" balva ir vienīgā, kura tiek pasniegta pasaules labākajiem sportistiem vairākās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!