Foto: F64

Latvijas futbola izlase gribējusi pagriezt 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu citādākā gultnē un no Šveices doties prom vismaz ar vienu punktu, sacīja pussargs Artis Lazdiņš.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas B apakšgrupas mačā sestdien cienīgā mačā ar 0:1 (0:0) viesos piekāpās pērnā gada Eiropas čempionāta finālturnīra astotdaļfināla dalībniecei Šveicei.

"Ļoti sāpīgs zaudējums. Emociju ir ļoti daudz. Gribējās ciklu pagriezt nedaudz citādāk un aizbraukt prom no Šveices vismaz ar vienu punktu. Tas jau būtu daudz. Žēl, bet tas nesanāca. Nav arī īpaši daudz laika bēdāties, tūlīt jau nākamā spēle. Jācenšas aizmirst, lai arī cik grūti tas būtu," žurnālistiem pēc mača teica Lazdiņš, kurš šo maču uzsāka Latvijas izlases sākumsastāvā.

"Visu laiku jābūt gatavam spēlēt starta vienpadsmitniekā. Treneris izmēģina dažādus sastāvus. Divas dienas pirms spēles tajā tiku ielikts es un tā arī palika. Novērtēju un centos darboties ar 100% atdevi," uzsvēra "Jelgavas" pussargs.

Lazdiņš pirmajā puslaikā nopelnīja dzelteno kartīti, jo rupji nospēlēja pret vienu no Šveices līderiem Granitu Džaku. Saņemtais brīdinājums latvietim licis spēlēt piesardzīgāk.

"Protams, dzeltenā kartīte liek spēlēt akurātāk. Varbūt tas neatbilst manam spēles stilam, bet neko darīt. Tiesnesis vēl teica, ka es būtu dabūjis sarkano kartīti, ja nebūtu nedaudz aizskāris bumbu. Labi vien ir, ka bija dzeltenā, lai gan tā pamainīja manu spēli," norādīja Lazdiņš.

"Grūti spriest, vai Šveice šajā mačā bija pelnījusi uzvaru. Viņiem bija vēl viena izcila vārtu gūšanas iespēja, taču Andris Vaņins nospēlēja lieliski. Mums pirmajā puslaikā arī bija iespējas gūt vārtus. Gribējās to vienu golu iesist, jo tad būtu pavisam citādāka spēle - Šveice būtu vairāk gājusi uz priekšu, un tādējādi veidotos brīvas zonas. Gribētu teikt, ka vismaz neizšķirtu šajā spēlē vajadzēja dabūt," izteicās Lazdiņš.

Pussargs atzina, ka pēc atzīstama pirmā puslaika Latvijas izlase otrajā nedaudz sagurusi, jo atdots bija jau pārāk daudz spēka.

"Gribu pateikt lielu paldies Latvijas līdzjutējiem. Viņi bija aptuveni simts, bet brīžiem šķita, ka spēlēju mājās - pie stūra sitiena izpildēm viņi atdeva visas emocijas," uzsvēra Lazdiņš.

B grupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās spēlēs guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar deviņiem punktiem četrās cīņās seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet viens - Andorai.

Ar marta spēlēm noslēdzas atlases cikla pirmais aplis, bet 9. jūnijā Latvija Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

Pēc Pasaules kausa kvalifikācijas mača ar Šveici Latvijas izlase 28. martā Tbilisi pārbaudes mačā tiksies ar Gruziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!