Latvijas futbola izlases pussargs Kristers Tobers neilgajā laikā Polijā paspējis sevi apliecināt, kā augsta kalibra futbolistu, kā rezultātā Polijas ekstraklases vienība Gdaņskas "Lechia" nolēmusi izpirkt spēlētāja līgumu no iepriekšējā kluba "Liepāja", vēstīts "Lechia" vienības mājaslapā.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Tobers līdz Polijas čempionāta sezonas beigām tiks izīrēts no "Liepājas" komandas, bet vienošanās paredz arī iespēju izpirkt jaunā futbolista līgumu.

Klubs ziņo, ka izmantojis līgumā iekļauto iespēju, Toberu "atņemot" Kurzemes vienībai. Jaunais līgums ar spēlētāju noslēgts līdz 2023.gada 30.jūnijam.

"Esmu priecīgs, ka "Lechia" varēšu palikt ilgāk," teica 192 centimetrus garais pussargs. "Man ir iespēja būt daļai no liela kluba lieliskā pilsētā. Laukumā centīšos rādīt savu labāko sniegumu."

2019.gadā Tobers aizvadīja tikai savu otro sezonu virslīgā un tajā viņš "Liepājas" sastāvā 28 spēlēs guva trīs vārtus. Tāpat viņš devās laukumā četrās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs.

Tobers tikai pērn debitēja Latvijas izlasē, kurai palīdzējis sešās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Viņš spēlējis arī dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlasēs.

"Lechia" ar 38 punktiem 26 spēlēs ieņem septīto pozīciju. Iepriekšējā sezonā Gdaņskas komanda bija trešā, kas vasarā ļāva piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, kur tika atzīts Dānijas kluba "Brondby" pārākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!