Foto: AP/Scanpix/LETA
Leģendārā libēriešu futbolista, tagadējā Libērijas prezidenta Džordža Veā dēls ir guvis pirmos vārtus ASV futbola izlases sastāvā.

18 gadus vecais uzbrucējs Timotijs Veā, kurš pārstāv "Paris Saint-Germain" klubu Francijas čempionātā, ir dzimis ASV un tagad iekļauts šīs valsts izlasē. Pie vārtu guvuma viņš tika savā otrajā spēlē valstsvienībā.

ASV izlase šajā pārbaudes spēlē ar 3:0 pārspēja Bolīviju.

Citās pārbaudes spēlēs Meksikas un Velsas izlases aizvadīja bezvārtu neizšķirtu, bet Itālijas izlase jaunā galvenā trenera Roberta Mančīni vadībā ar 2:1 pārspēja Saūda Arābiju. Pirmos vārtus kopš 2014. gada Itālijas izlasē šai mačā guva Mario Balotelli.

Vēl pārbaudes spēlē Francija savā laukumā ar 2:0 pārspēja Īriju. Pirmo vārtu autors, 31 gadu vecais Olivjē Žirū iesita savu 31. "golu" izlasē, atkārtojot Zinedina Zidāna panākumu. Vairāk par viņiem vārtus Francijas izlasē guvuši tikai Tjerī Anrī (51), Mišels Platinī (41) un Dāvids Trezegē (34).

Portugāles izlase pirmdien nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Tunisiju, bet Turcijas izlase ar 2:1 pārspēja Irānu. Citās spēlēs Dienvidkorejas izlase ar 2:0 uzvarēja Hondurasas komandu, Nigērija nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Kongo Demokrātisko republiku, bet Bosnijas-Hercegovinas un Melnkalnes spēlē vārti netika gūti — 0:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!