Foto: AP/Scanpix/LETA
Leģendārais Itālijas izlases pussargs, Pasaules kausa īpašnieks Andrea Pirlo aizvadījis savu pēdējo spēli profesionālajā futbolā un atvadījies no sporta.

38 gadus vecais futbolists jau iepriekš paziņoja, ka šī viņam būs pēdējā sezona futbolā, un tagad Ņukorkas "City" pussargs aizvadījis arī beidzamo maču šajā klubā "Mayor Soccer League" (MLS) čempionātā.

"Pēdējā spēlē MLS. Mans laiks Ņujorkas "City" ir beidzies, un es gribu pateikt dažus vārdus. gribu visiem pateikties par laipno attieksmi un atbalstu, ko man izrādīja šajā neticamajā pilsētā. Paldies par fantastisko atbalstu, paldies treneriem un visiem, kas strādā "aiz kadra". Paldies maniem komandas biedriem," savā oficiālajā "Twitter" kontā ierakstījis Pirlo. "Ir noslēdzies ne tikai mans piedzīvojums Ņujorkā, bet arī mans ceļš futbolā, tāpēc es gribu izmantot izdevību pateikties manai sievai un bērniem par atbalstu un mīlestību, ko viņi man vienmēr ir dāvājuši. Pateikties katram klubam, kuru man bijis gods pārstāvēt. Katru komandas biedru, ar ko man bija prieks spēlēt kopā. Katru cilvēku, kurš manu karjeru veidoja tik neticamu. Un, protams, visus fanus visā pasaulē, kas mani atbalstīja. Jūs vienmēr būsiet ar mani un manā sirdī."

Lielāko daļu savas profesionālās karjeras Pilro aizvadīja dzimtenē, Itālijā. Visilgāk viņš aizstāvēja "AC Milan" krāsas, no 2001. līdz 2011. gadam. No 2011. līdz 2015. gadam viņš spēlēja Turīnas "Juventus", bet 2015. gadā pārcēlās uz ASV.

Andrea Pirlo ir seškārtējs Itālijas čempions, 2006. gada Pasaules kausa ieguvējs un Itālijas rekordists soda sitienos gūto vārtu statistikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!