Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta viena no vadošajām vienībām "Leipzig" sestdien piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šosezon, tādējādi līderpozīcijas turnīra tabulā pārņemot Minhenes "Bayern".

"Leipzig" mājās ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Spēles rezultāts tika atklāts 29.minūtē, kad pēc izpildīta stūra sitiena, soda laukumā precīzi ar galvu spēlēja Sanifs Sanē. Mača turpinājumā vien divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām soda laukumā tika nogāzts Amins Harits. Spēlētājs neilgi pēc tam realizēja "pendeli", dubultojot rezultātu.

58.minūtē Rabi Matondo jau panāca 3:0, taču goda vārtus septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām guva Emīls Fošberjs, kura spēcīgo sitienu atvairīt nespēja vārtsargs, novirzot to paša vārtos.

Tikmēr citā spēlē Minhenes "Bayern" viesos ar rezultātu 3:2 (1:0) uzveica "Paderborn".

Rezultātu 15.minūtē atklāja Seržs Gnarbijs, kurš soda laukumā pie tālā staba saņēma piespēli no Felipes Koutinju, bet pretinieku vārtsargs noreaģēja par vēlu izgājienā, mājiniekiem zaudējot vārtus. Spēles 55.minūtē Koutinju pēc filigrānām partneru piespēlēm rezultātu dubultoja, bet Roberts Levandovskis 79.minūtē izcēlās ar desmito vārtu guvumu šosezon.

Mājinieki 68. un 84.minūtē, tomēr atlikušajā laikā vēl vienu precīzu raidījumu neizdevās realizēt.

Visbeidzot dienas pēdējā spēlē Dortmundes "Borussia" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar Brēmenes "Werder".

Rezultātu septītajā minūtē atklāja viesi, bet Mario Gece divas minūtes vēlāk, sitot ar galvu, panāca neizšķirtu. Līdzīgus vārtus četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām guva Marko Roiss, taču viesi 55.minūtē izmantoja stūra sitiena izspēli, kurā precīzs bija Marko Frīdls. Viņš 78.minūtē varēja izraut uzvaru viesiem, tomēr bumbai apakšējā vārtu stūrī ielidot neļāva Romāns Burki.

Uzvara titulētajam Minhenes klubam pēc sešām spēlēm vietējā čempionātā ļāva pacelties uz pirmo vietu, par vienu punktu apsteidzot "Leipzig", kas tikpat spēlēs iekrājusi 13 punktus. Tāds pats punktu skaits ir arī "Schalke", Leverkūzenes "Bayer" un Menhengladbahas "Borussia". Tikmēr Dortmundes komanda sešās spēlēs tikusi pie 11 punktiem, kas ļauj ieņemt septīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!