Foto: Reuters/Scanpix

Lesteras "City" futbolisti, aizvadot pirmo maču Anglijas premjerlīgas čempionu godā, sestdien savā laukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja Liverpūles "Everton".

Lesteras klubs par Anglijas čempioniem pirmo reizi savā 132 gadus ilgajā vēsturē tika kronēts pirmdien, pateicoties sīvāko konkurentu Totenhemas "Hotspur" zaudētajiem punktiem pret Londonas "Chelsea".

Līdz ar to sestdien Lesteras "City" futbolisti savās rokās varēja saņemt Anglijas čempionu kausu, turklāt pirms spēles pret "Everton" ar priekšnesumu uzstājās slavenais itāļu operdziedātājs Andrea Bočelli.

Arī paši Lesteras komandas futbolisti sestdien nelika vilkties, izcīnot uzvaru pār "Everton". Mājinieku labā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās viens no šīs sezonas premjerlīgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Džeimijs Vārdijs.

Lesteras "City" uzvara premjerlīgā novērtējama kā viens no lielākajiem brīnumiem mūsdienu sportā, turklāt interesi atainot šo panākumu filmā izrādījusi Holivuda. Pērn šī vienība tikai ar grūtībām saglabāja vietu starp valsts spēcīgākajām vienībām.

Citos mačos sestdien svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu premjerlīgā izcīnīja "Sunderland", kas ar 3:2 (1:2) savā laukumā pamanījās pārspēt pagājušā gada Anglijas čempioni Londonas "Chelsea".

Uzvaru mājiniekiem mača 70. minūtē nodrošināja Džermeins Defo.

Tikmēr cīņu par pirmo četrinieku turpina slavenais Mančestras "United" klubs, kas, pateicoties Huana Matas otrajā puslaikā gūtajiem vārtiem, ar 1:0 (0:0) izbraukumā pārspēja vienu no pastarītēm Noridžas "City".

Premjerlīgas kopvērtējuma galvgalī ar 80 punktiem 37 spēlēs atrodas Lesteras "City", bet par desmit punktiem atpaliek "Hotspur", kas gan nospēlējusi par maču mazāk. Trešā ar 67 punktiem ir Londonas "Arsenal", bet no tās par trim punktiem atpaliek Mančestras "City". Piektajā vietā esošā Mančestras "United" tikmēr tikusi pie 63 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!