Foto: Scanpix

Lesteras "City" futbolistiem svētdien vēl neizdevās izcīnīt Anglijas premjerlīgas futbola čempionu titulu, taču Klaudio Ranjēri trenētā komanda spēra vēl vienu mazu solīti pretī sensacionālajam triumfam.

Lesteras komanda svētdien viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Mančestras "United", turnīra tabulā vēl par punktu palielinot pārsvaru no tuvākajiem sekotājiem.

"City" spēles sākumā pēc Entonija Martiala gūtajiem vārtiem nokļuva iedzinējos, taču jau deviņas minūtes vēlāk Vess Morgans atjaunoja neizšķirtu un rezultāts spēles turpinājumā vairs nemainījās.

Lesteras komanda uzvaras gadījumā priekšlaicīgi – divas kārtas pirms sezonas beigām – nodrošinātu premjerlīgas čempionu titulu, taču tagad svinības ir nedaudz jāatliek.

Tiesa, tituls Lesteras vienībai būs rokā, ja pirmdien tuvākie sekotāji Totenhemas "Hotspur" nespēs uzvarēt viesos Londonas "Chelsea" komandu.

Vēl svētdien nepatīkamu zaudējumu viesos cieta UEFA Čempionu līgas pusfinālisti Mančestras "City", kas ar 2:4 (1:2) atzina "Southampton" pārākumu. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Sadio Manē.

Vēl vienā spēlē Svonsī "City" savās mājās negaidīti ar 3:1 (2:0) uzveica "Liverpool" vienību.

Turnīra tabulā Lesteras "City" ir līderi ar 77 punktiem 36 spēlēs, kamēr "Hotspur" ir 69 punkti 35 mačos. Trešo vietu ar 67 punktiem 36 mačos ieņem Londonas "Arsenal", kas vairs nevar apdraudēt līderu pozīciju.

Pārsteidzošā Lesteras komanda pērn finišēja 14. pozīcijā starp 20 klubiem un ar grūtībām nosargāja vietu Anglijas premjerlīgā, bet vēl sezonu iepriekš tā spēlēja Anglijas pēc spēka otrajā līgā – Championship", kurā izcīnīja čempiona titulu un kvalificējās premjerlīgai.

Katrai komandai sezonas laikā jāaizvada pa 38 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!