Foto: AFP/Scanpix

Roberts Levandovskis svētdien 11.bundeslīgas spēlē pēc kārtas guva vārtus un sekmēja Minhenes "Bayern" uzvaru.

Minhenieši 11.kārtas spēlē mājās tā dēvētajā "Der Klassiker" jeb Vācijas klasikā ar 4:0 (1:0) uzveica Dortmundes "Borussia".

Levandovskis pirmos vārtus guva 17.minūtē, kad pēc Benžamēna Pavāra piespēles ar galvu raidīja bumbu mērķī. Otrā puslaika ievadā, 47.minūtē, pretuzbrukumā Levandovskis pēc Tomasa Millera piespēles neveikli paklupa soda laukumā, bet bumba nonāca pie Serža Njabrī, kurš to trieca tīklā - 2:0.

Spēles 76.minūtē pēc Levandovska un Millera saspēles polis panāca jau trīs "golu" pārsvaru, bet četras minūtes vēlāk Mats Hummels pēc Ivana Perisiča sitiena ieraidīja bumbu savos vārtos - 4:0.

Levandovskis sezonas pirmajās 11 spēlēs guvis 16 vārtus, kas ir par vieniem vārtiem vairāk nekā Gerda Millera iespētais pirms 51 gada.

Sestdien savu pirmo bundeslīgas spēli "Bayern" galvenā trenera vietas izpildītāja amatā aizvadīja Hans Fliks.

"Klubs šobrīd ir grūtā situācijā, kad vajag apsvērt vairākas lietas. Komanda šodien zināja savu uzdevumu un to labi izpildīja," teica Fliks, kurš aizstāj atlaisto Niko Kovaču.

Tāpat drošu uzvaru svinēja "Leipzig", kas sestdien izbraukumā ar 4:2 (2:1) pārspēja Berlīnes "Hertha". Leipcigas komandā divus vārtus guva Timo Verners.

Par vienu no vadošajām komandām kļuvusi "Hoffenheim", kas piektdien viesos izrāva uzvaru 2:1 (0:1) pār "Koln" komandu. Uzvaras vārtus mača kompensācijas laika astotajā minūtē guva Jirgens Lokadija, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr līderpozīcijā nostiprinājās Menhengladbahas "Borussia", kas mājās ar 3:1 (2:0) pārspēja Brēmenes "Werder". Uzvarētājiem divus vārtus guva Patriks Hermans, bet vārtsargs Jans Zommers atvairīja 11 metru soda sitienu.

Turnīra vadībā ar 25 punktiem 11 spēlēs ir Menhengladbahas "Borussia", tālāk ar 21 punktu seko "Leipzig" un Minhenes "Bayern", bet ceturtā ar 20 punktiem ir "Hoffenheim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!