Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Barcelona" vienība svētdien aizraujošā Spānijas futbola čempionāta mačā izbraukumā ar 4:5 (1:2) piekāpās "Levante" vienībai, pārvelkot svītru cerībām šo čempionāta sezonu noslēgt bez zaudējumiem.

Barselonas vienība tika apspēlēta Spānijas čempionāta priekšpēdējās kārtas mačā. Līdz ar to tai pietrūka tikai divu spēļu, lai kļūtu par pirmo komandu valsts vēsturē, kas vietējās meistarsacīkstēs vienas sezonas ietvaros nav zaudējusi nevienā cīņā.

"Levante" šosezon bijusi viena no vājākajām Spānijas čempionāta komandām, tomēr tā lieliskā uzbrukuma futbolā spēja pārspēt vareno "Barcelona".

Uzvarētāju sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās ganietis Emanuels Boatengs, bet cīņas laikā "Levante" izvirzījās vadībā pat ar 5:1.

Tomēr zvaigžņotā "Barcelona" nepadevās un ar diviem Filipes Kutinju un vienu Luisa Svaresa precīzu sitienu samazināja starpību līdz minimumam, bet izglābties no zaudējuma viesi nespēja.

Arī Kutinju šajā duelī izcēlās ar "hat-trick", bet Barselonas vienībai šoreiz nepalīdzēja tās lielākā zvaigzne Lionels Mesi.

Jau sestdien priekšpēdējās kārtas maču aizvadīja arī UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides "Real", kas savu skatītāju priekšā ar 6:0 (3:0) sagrāva Vigo "Celta" futbolistus.

Uzvarētāju rindās divus vārtus iesita Gerets Beils.

Vēl Madrides "Atletico" sestdien viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja "Getafe" vienību, vienīgo bumbu cīņas astotajā minūtē iesitot Kokem.

Savukārt "Valencia" sestdien viesu laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Girona".

Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" vienībai vienu kārtu pirms turnīra beigām ir 90 punkti, kamēr 12 punkti mazāk ir "Atletico" kontā. "Real"izcīnījusi 75 punktus, kamēr 70 punkti ir "Valenci" kontā, bet pirmajam četriniekam ar 60 punktiem seko "Villarreal" un Seviljas "Real Betis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!