Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) atklājusi, ka tās ārkārtas kongress, kurā paredzēts ievēlēt jaunus valdes locekļus sešu trūkstošo vietā, norisināsies 10. jūnijā.

Jau ziņots, ka, 9. maija sēdē atkāpjoties Vladimiram Žukam, Jurim Keišam un Aleksandram Starkovam, valdē palika pieci no 11 ievēlētājiem dalībniekiem. Tādējādi valde zaudēja savas lemtspējas un ārkārtas kongresā jāievēl cilvēki šajās vakantajās vietās. Atlikušais valdes darbības pilnvaru laiks ilgst līdz 2020. gada aprīlim.

Šobrīd vakantas ir valdes locekļu pozīcijas, kas atbild par treneru attīstību, sieviešu futbola attīstību, infrastruktūras un reģionālo attīstību, elites futbola attīstību, izglītības segmenta attīstību un tautas futbola jeb "Grassroots" attīstību.

Vienam pretendentam ir iespējams pieteikties uz vienu no šīm sešām vakancēm. Pretendējot uz vietu valdē, kandidāts vienlaikus pretendē arī uz vienas LFF pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai pieteikties vakantajām valdes locekļu pozīcijām var līdz 3. jūnijam. Pēc tam saņemtie pieteikumi tiks izskatīti LFF administrācijā. Ja pieteikums būs atbilstošs noteiktajām prasībām un saņems vienas divdesmitās daļas LFF biedru atbalstu, tas tiks virzīts LFF biedru balsojumam LFF ārkārtas kongresā 10. jūnijā.

"Ārkārtas kongress ir plānots zīmīgā dienā – 10. jūnijā notiek arī Latvijas nacionālās valstsvienības spēle 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros pret Slovēniju. Ceru, ka tas motivēs biedrus ierasties, jo plānots, ka pēc kongresa tā dalībnieki kopīgi dosies uz Daugavas stadionu, lai justu līdzi mūsu izlasei," izteicies LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Gorkšs arī norādījis, ka īpaša uzmanība pievērsta tam, lai pretendentu pieteikšanās un tālākas virzīšanas process ir godīgs un caurskatāms.

Kandidātiem izvirzītas noteiktas prasības, piemēram, līdzšinējai darbībai jebkādā statusā jābūt saistītai ar futbolu, pretendentiem jāatbilst valsts un LFF normatīvo aktu prasībām attiecībā uz nesodāmību, valsts valodas zināšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!