Latvijas Futbola federācijas (LFF) apelāciju komisija trešdien līdz vienam Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta punktam samazinājusi Rīgas "Skonto" un "Jūrmalas" komandu sodu par nenomaksātajām parādsaistībām.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā LFF Disciplinārlietu komisija (DK) atņēma "Skonto" un "Jūrmalas" komandām trīs punktus virslīgas kopvērtējumā, jo tās nav norēķinājušās par nesamaksātajiem sodiem. Atņemtie trīs punkti apdraudēja "Skonto" cīņu par uzvaru virslīgas kopvērtējumā, bet "Jūrmalai" vēl vairāk samazināja izredzes uz vietas saglabāšanu čempionātā.

Tiesa, abas vienības pēcāk iesniedza apelācijas, bet Apelāciju komisija trešdien lēmusi sodu samazināt vairs tikai līdz vienam punktam.

Komisijā piedalījās tās priekšsēdētājs Kārlis Villerušs un komisijas loceklis Rolands Cupiks, kā arī bija pieaicināts LFF Apelāciju komisijas sekretārs Artūrs Saļņikovs.

"LFF Apelāciju komisija, izskatot futbola klubu "Skonto" un "Jūrmala" apelācijas sūdzības par LFF DK 2014.gada 2.septembra lēmumu, konstatēja, ka futbola klubi atkārtoti nav pildījuši LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas (LFF SSPK) un LFF DK lēmumus, par ko klubiem iepriekš tika piemērotas sekojošas sankcijas - brīdinājums, naudas sods un aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus. Izvērtējot LFF DK lēmumu, ar kuru futbola klubiem "Skonto" un "Jūrmala" ir nolemts samazināt punktu skaitu 2014.gada virslīgas čempionāta turnīra tabulā par trīs punktiem, LFF Apelāciju komisija konstatē, ka sankcija par izdarītajiem pārkāpumiem - punktu noņemšana, ir piemērota pareizi.

Vienlaikus, ņemot vērā apelāciju sūdzību ietvaros iesniegtos materiālus, komisija konstatē, ka, pirmo reizi piemērojot šāda veida sankciju, ir nepieciešams ievērot tās samērīgumu," teikts trešdien publiskotajā protokolā.

"Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF Apelāciju komisija vienbalsīgi nolemj atcelt 2014.gada 2.septembra LFF DK lēmuma p.3. un noteikt futbola klubam "Skonto" citu sankciju - 1 (viena) punkta noņemšanu 2014.gada Virslīgas čempionāta turnīra tabulā; - atcelt 2014.gada 2.septembra LFF DK lēmuma p.3. un noteikt futbola klubam "Jūrmala" citu sankciju - 1 (viena) punkta noņemšanu 2014.gada Virslīgas čempionāta turnīra tabulā," paziņojusi komisija.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 66 punktiem 29 mačos nostiprinājusies līderpozīcijā, tagad jau par pieciem punktiem apsteidzot pagājušās sezonas čempionus "Ventspili".

Tikmēr "Jūrmala" joprojām atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā, bet tā vairs tikai par četriem punktiem atpaliek no priekšpēdējās vietas īpašnieces "Metta"/LU, kas šobrīd pretendē uz pārspēlēm par palikšanu Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!