Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja ceturtdien apstiprinājusi telpu futbola aktīvista kandidatūru LFF prezidenta vēlēšanām.

LFF Vēlēšanu komiteja otrdien apstiprināja tikai trīs kandidātu pieteikumus gaidāmajām LFF vēlēšanām, neapstiprinot nevienu prezidenta un viceprezidenta amatu tīkotāju. Četriem kandidātiem uz amatiem LFF valdē piešķīra papildu termiņu pieteikumu trūkumu novēršanai, un ceturtdien, 9. aprīlī, Vēlēšanu komiteja apstiprinājusi minēto personu dalību šogad paredzētajās vēlēšanās.

Kopā ar Ļašenko vēlēšanām apstiprināti viceprezidenta amata kandidāti Olafs Pulks un Sergejs Kovaļovs, bet uz vietu valdē kā kandidāts apstiprināts Nauris Mackevičs.

Līdz ar to šobrīd vēlēšanām ir pielaists tikai viens prezidenta amata tīkotājs (Ļašenko), uz divām viceprezidenta vietām kandidē Pulks un Kovaļovs, bet uz sešām valdes locekļa vietām ir tikai četri kandidāti - Mackevičs, Emīls Latkovskis, Viktorija Mihaļčuka un Andis Rozītis. Pēdējos trīs Vēlēšanu komiteja kā kandidātus apstiprināja 7. aprīlī.

7. aprīlī Vēlēšanu komiteja vēl septiņu personu pieteikumus atzina par neatbilstošiem LFF statūtiem. Šie lēmumi ir pārsūdzami LFF statūtos noteiktajā kārtībā, vēršoties LFF Apelāciju komisijā trīs darba dienu laikā, skaitot no dienas pēc LFF Vēlēšanu komitejas lēmuma saņemšanas.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka vairāki kandidāti, kuru kandidatūras noraidītas, plāno pārsūdzēt LFF Vēlēšanu komitejas lēmumu un, iespējams, pat tiesāties ar LFF par tās darbību vēlēšanu kandidātu apstiprināšanas procesā.

Ziņots, ka LFF Vēlēšanu komitejas lēmums raisīja sašutumu un nezpratni futbola sabiedrībā, jo netika ievēroti līdz šim publiski izziņotie termiņi.

LFF kongresam un vēlēšanām izveidotajā sadaļā sākotnēji bija detalizēta informācija par visiem termiņiem, tomēr pēc 7. aprīļa lēmuma, kas raisīja jucekli, šī informācija ir izņemta.

LFF pieteikumus LFF prezidenta, viceprezidenta un valdes locekļa vēlēšanām pieņēma līdz 25. marta pusnaktij. LFF sākotnēji vēstīja, ka LFF Vēlēšanu komiteja pēc visu pieteikumu saņemšanas individuālā un neatkarīgā kārtā komunicēs ar kandidātiem par viņu pieteikumu saturu, dodot laiku līdz 1. aprīlim trūkumu novēršanai, ja tādi tiks konstatēti. Pēc tam nedēļas laikā Vēlēšanu komiteja izskatīs kandidātu pieteikumus, oficiālo vēlēšanu dalībnieku sarakstu apstiprinot 9. aprīlī.

Tomēr līdz pat 1. aprīlim daudzi kandidāti nebija saņēmuši nekādus būtiskus aizrādījumus par nepilnībām savos pieteikumos, kuras vajadzētu novērst, bet visus par nepilnībām un atteikumiem informēja tikai ar lēmumu.

LFF kongresam sākotnēji bija jānotiek 24. aprīlī, tomēr valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa dēļ tas atlikts uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!