Foto: LETA
Dienu pirms Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongresa pēkšņi no darba LFF nolēmis aiziet Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Gaidels.

Saistībā ar aiziešanu no LFF Gaidels trešdienas pēcpusdienā sasaucis preses konferenci, kurā informēs par savu lēmumu. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Gaidels darbu LFF pametis speciāli dienu pirms ārkārtas kongresa, lai vēl vairāk sašķobītu LFF prezidenta Kaspara Gorkša iespējas palikt amatā.

Gaidels ir ilglaicīgs LFF sacensību nodaļas vadītājs un darbojās arī LFF Godīgas spēles un ētikas komitejā.

Gaidels ir LFF prezidenta Kaspara Gorkša oponenta, telpu futbola aktīvista Vadima Ļašenko atbalstītājs un palīdzējis viņam izstrādāt programmu pirms vēlēšanām. Tāpat Gaidels darbojas Latvijas Telpu futbola asociācijā (LTFA), kuras prezidents ir Ļašenko.

Kā zināms, Ļašenko pēdējās nedēļās aktīvi iestājies pret Gorkšu, un viņš apzinājis LFF biedrus, kuri arī ir neapmierināti ar LFF prezidentu. Tāpēc 28. februārī pēc 21 biedra iesniegtas prasības tiks sasaukts ārkārtas kongress, kurā dienas kārtības galvenais jautājums būs balsojums par Gorkša atsaukšanu no amata. Pats Gorkšs norādīja, ka opozīcijas apvērsuma centienus saista ar nebijušām pārmaiņām Latvijas futbolā, jo "2018. gadā notikusi vecās sistēmas laušana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!