Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) ceturtdien notiekošajā ārkārtas kongresā LFF biedri nobalsoja pret valdes locekļu Vadima Direktorenko, Artura Gaidela un Aleksandra Isakova atsaukšanu no amata, kā arī netika savākts pietiekami daudz balsu, lai atceltu valdes sēdē pieņemto lēmumu palielināt Latvijas futbola virslīgas spēlēs vienlaikus laukumā pieļaujamo viesspēlētāju skaitu.

No kongresa sākumā esošajiem 130 biedriem par Direktorenko atstādināšanu balsoja 60, pret atstādināšanu – 54, atturējās – 14, bet viens biļetens bija nederīgs, kopā tiekot nodotām 129 balsīm.

Par Gaidela atstādināšanu balsoja 44 biedri, pret atstādināšanu – 76, atturējās – septiņi, savukārt divi biļeteni bija nederīgi.

Taču par Isakova atstādināšanu balsoja 51 biedrs, pret atstādināšanu – 63, atturējās – 13, bet divi biļeteni bija nederīgi.

2019. gada 30. septembrī LFF valdes sēdē tika pieņemts lēmums Latvijas futbola virslīgā pāriet uz sistēmu "8+3" jeb nepieciešamību laukumā turēt tikai trīs asociācijā sagatavotos spēlētājus.

Līdzšinējie noteikumi paredzēja, ka Latvijas futbola virslīgas spēlēs laukumā jābūt vismaz sešiem asociācijā sagatavotiem spēlētājiem, kuri vecumā no 12 līdz 21 gadam ir bijuši reģistrēti kādā no LFF klubiem (pārtraukti vai nepārtraukti) vismaz trīs pilnas sezonas (no pirmās oficiālās spēles līdz pēdējai oficiālajai spēlei) vai 36 mēnešus.

Ārkārtas kongresam tika virzīts jautājums LFF biedriem balsot par šo noteikumu maiņas atcelšanu. Šī balsojuma iekļaušana darba kārtībā sagādāja vairāku biedru pretenzijas par nepieciešamību apstrīdēt jau valdes pieņemtus noteikumus.

Par lēmuma atcelšanu nobalsoja 47 biedri, pret atcelšanu – 61, bet atturējās 20 biedri, kopā tiekot nodotām 128 biedru balsīm.

Balstoties uz rezultātiem, valdes lēmums par "8+3" modeli palicis spēkā. Lēmuma atcelšanai bija nepieciešamas 66 balsis jeb 50 procentu no balsīm plus viena.

Kongress turpinās ar balsojumu par LFF prezidenta Kaspara Gorkša atsaukšanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!