Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc situācijas normalizēšanās, kā arī pēc pārliecināšanās par sacensību dalībnieku un spēļu apmeklētāju drošību atcēlusi iepriekš preventīvajos nolūkos noteiktos papildu ierobežojumus pašmāju futbola sacensību spēļu apmeklēšanas noteikumos.

Iepriekš līdz ar 12.jūliju tika noteikts, ka visu LFF organizēto sacensību laikā var tikt aizpildīti ne vairāk kā 30% no kopējās sēdvietu platības stadiona teritorijā, tajā pašā laikā nosakot maksimālo cilvēku skaitu stadiona teritorijā - 250 cilvēki. Šādi papildus piesardzības mēri sekoja pēc vairāku Covid-19 saslimšanas gadījumu fiksēšanas starp nesenā LFF kongresa dalībniekiem un divos virslīgas čempionāta klubos.

Kopš pirmā saslimšanas gadījuma konstatēšanas LFF organizējusi centralizētu LFF darbinieku, virslīgas klubu, tiesnešu un citu spēļu organizēšanā iesaistīto personu testēšanu, kopumā veicot ap 850 pārbaudēm. Jauni saslimšanas gadījumi papildus iepriekš zināmajiem nav konstatēti.

Ņemot vērā aktuālo šībrīža situāciju, attiecībā uz izmaiņām spēļu apmeklēšanos noteikumos virslīgas organizācijas komiteja un LFF Sacensību organizācijas komiteja lēmusi atgriezties pie iepriekšējās kārtības.

Tādējādi, visas prasības attiecībā uz skatītāju, sacensību dalībnieku un organizatoru atrašanos virslīgas un citu LFF organizēto sacensību spēļu norises vietās, tajā skaitā attiecībā uz maksimālo skatītāju skaitu, ir izpildāmas saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Tāpat visos stadionos, kuros tiek organizētas LFF sacensības, maksimālais atļautais skatītāju skaits laukuma saimnieku klubam jānosaka tāds, lai varētu izpildīt MK noteikumu punktu attiecībā uz četru kvadrātmetru platību uz vienu skatītāju.

Minētā kārtība stājas spēkā no 21.jūlija.

Attiecīgie MK noteikumi paredz, ka pašlaik ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, paredzot, ka vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības. Noteiktais maksimālais personu skaits neietver spēles dalībniekus, apkalpojošo personālu un spēles organizatorus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!