Foto: F64
Pirmdien, 20. janvārī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde par jauno Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri apstiprinājusi Daini Kazakeviču.

Pašlaik 38 gadus vecais speciālists kopš 2013. gada vadījis Latvijas U-21 izlasi, līdztekus tam kopš 2012. gada pildot arī LFF sporta direktora pienākumus.

LFF valde uzdevusi ar Daini Kazakeviču noslēgt trīs gadu darba līgumu. Tāpat LFF vadība uzsāk jauna LFF sporta direktora pienākumu veicēja meklējumus, kā arī strādās pie jauna Latvijas U-21 izlases galvenā trenera meklēšanas.

LFF valde nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar līdzšinējo Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Slavišu Stojanoviču. "LFF valde un federācijas vadība pateicas trenerim par nesavtīgi ieguldīto darbu un enerģiju izlases vadīšanā, paužot pārliecību, ka viņa paveiktais ilgtermiņā sniegs jūtamu pozitīvu ietekmi uz izlases attīstību," teikts LFF paziņojumā.

Balsojumā par Stojanoviča atlaišanu seši valdes locekļi bija "par", Artūrs Zakreševskis balsoja "pret", bet Anastasija Kučinska atturējās. Savukārt par Kazakeviča iecelšanu Zakreševskis un Kučinska atturējās, pārējie seši valdes locekļi balsoja "par".

Vēl pagājušā gada nogalē pēc valstsvienības pēdējām spēlēm LFF nesteidza atlaist Stojanoviču. 2019. gada 25. novembra LFF valdes sēdē disktuēja par "par pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem esošā trenera darbā, par trenera darba attīstību un progresu, kā arī par vietējo speciālistu lomu izlasē".

Pēc tam 9. decembrī LFF valde uzklausīja nu jau tagadējo izlases treneri Kazakeviču par LFF nacionālo izlašu attīstības stratēģiju.

Kā pērnā gada nogalē norādīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, toreiz valdes sēdēs neesot diskutēts par Stojanoviča palikšanu vai atstādināšanu. Tomēr tagad LFF valde nolēmusi atlaist Stojanoviču, viņa vietā apstiprinot Kazakeviču, par ko futbola aprindās mēļoja jau kādu laiku.

LFF valdes locekļu viedokļus par trenera maiņu pagaidām nav izdevies noskaidrot, jo LFF valdes sēde vēl turpinās.

Kazakevičs būs jau ceturtais valstsvienības treneris dažos gados. Pēc Mariana Pahara atkāpšanās 2017. gada pavasarī par izlases galveno treneri kārtējo reizi apstiprināja Aleksandru Starkovu. Visu laiku titulētāko Latvijas treneri LFF valde atlaida 2018. gada pavasarī pēc kaunpilnā zaudējuma Gibraltāra izlasei, bet viņa vietā apstiprināja Miksu Pātelainenu.

Somijas futbola treneris ar valstsvienību nostrādāja tikai līdz 2018. gada beigām, kad abām pusēm neizdevās vienoties par sadarbības turpināšanu. Vēlāk par galveno treneri LFF izvēlējās Stojanoviču, ar kuru tika noslēgts līgums uz trīs gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!