Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) atstājusi spēkā sodus bijušā kluba "Noah Jūrmala" spēlētājiem Bojanam Kneževičam un Ofosu Apijam (attēlā pa labi), kuri bija iesnieguši apelācijas. Vēl viens vasarā sodītais "Noah Jūrmala" futbolists Oleksijs Babira lēmumu nebija pārsūdzējis.

Šī gada jūlija sākumā LFF saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu uz 12 mēnešiem diskvalificēja Latvijas virslīgas kluba "Noah Jūrmala" ārzemju spēlētājus - serbu Kneževiču, ganieti Apiju un ukraini Babiru.Visiem trim piespriesta arī soda nauda 1000 eiro apmērā.

Lieta tika uzsākta saistībā ar "Optibet" virslīgas čempionāta 2021. gada 29. maija spēli FC "Noah Jurmala" - FK "Liepāja". LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja pēc informācijas ieguves, apkopošanas un analīzes atzinusi, ka minētā spēle tika manipulēta no FC "Noah Jurmala" pārstāvju puses ar mērķi panākt konkrētu spēles rezultātu. LFF gan konkrēti neziņoja, kas ir šie pārstāvji - vai jau minētie trīs futbolisti, vai arī citi kluba pārstāvji.

Procesa gaitā LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja īstenoja vairāku ar klubu un minēto spēli saistītu personu intervēšanu, kā arī izvērtēja vairākus informācijas avotus, kas saturēja pieņemtos lēmumus pamatojošu informāciju.

Paralēli LFF ar visu tās rīcībā esošo informāciju vērsās Valsts policijā ar iesniegumu par noziedzīgu nodarījumu, par kuru paredzēta atbildība saskaņā ar Krimināllikuma 212.1-3 pantu.

Pēc notikušā Kņeževičs un Apija iesniedza apelācijas par piespriestajiem sodiem. Šonedēļ LFF Apelāciju komiteja abu futbolistu sūdzības noraidīja. Ja Apija un Kņeževičs nebūs mierā ar LFF sodu, viņi vēl drīkst sūdzēties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas ir sporta strīdu augstākā instance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!