Latvijas Futbola federācija (LFF) atzīst tiesnešu kļūdu "Ventspils" komandas neieskaitītajos vārtos virslīgas mačā ar "Riga" komandu.

Jau ziņots, ka trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas pārceltajā spēlē "Riga" savā laukumā spēlēja neizšķirti 0:0 ar "Ventspils" komandu.

Spēles 59.minūtē "Ventspils" futbolists Niks Dusalijevs raidīja bumbu "Riga" vārtos, taču tiesneši lēma, ka pirms tam bijusi aizmugure, tādējādi viņa precīzais sitiens netika ieskaitīts.

"Kas attiecas uz nepareizo lēmumu neieskaitīt vārtu guvumu, esmu izanalizējis situāciju pilnībā, lai saprastu kļūdas rašanās iemeslus. Turpināsim trenēt un izglītot mūsu tiesnešus. Mums jāsamazina tiesnešu kļūdu skaits līdz minimumam," situāciju komentē LFF Tiesnešu pārraudzības eksperts Alans Snoudijs.

LFF lūdz ar izpratni izturēties pret visiem futbola tiesnešiem kopumā, paturot prātā, ka kļūdīties ir tikai cilvēcīgi.

Maču tiesāja Aleksandrs Anufrijevs, kuram asistēja Romans Platonovs un Valdis Koritko.

"Ventspils" futbolisti uzvaras gadījumā būtu pietuvojušies otrajā vietā esošajai RFS.

LFF Disciplinārā komisija konstatēja, ka "Ventspils" kluba prezidents Adlans Šišhanovs pēc šī mača ir paudis neētiskus, aizvainojošus izteicienus minētās spēles tiesnešu virzienā, kā arī konkrētajā mačā ir veicis galvenā trenera funkcijas bez atbilstošas trenera licences.

LFF DK lēma Šišhanovam piemērot 560 eiro lielu naudas sodu, kā diskvalificēt kluba amatpersonu no visām LFF organizētajām sacensībām līdz sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!