Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) 28. februārī sasauks ārkārtas kongresu, kurā viens no galvenajiem punktiem būs neuzticības izteikšana LFF prezidentam Kasparam Gorkšam, liecina LFF paziņojums biedriem.

Jau ziņots, ka pirmo reizi 1. februārī 20 LFF biedri iesniedza vēstuli par ārkārtas kongresa sasaukšanu. Šī vēstule no LFF puses tika noraidīta, bet vēlāk saistībā ar šo vēstuli LFF vērsās Valsts policijā, jo, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes. Tomēr pagājušās nedēļas nogalē 21 LFF biedrs iesniedza atkārtotu vēstuli ar prasību sasaukt ārkārtas kongresu, un tas tika izdarīts.

"LFF kongress ir augstākā organizācijas lēmējinstitūcija, tādēļ LFF vadība aicina ikvienu biedru izmantot savas statūtos noteiktās tiesības un paust viedokli, balsojot par kongresa darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem," teikts LFF paziņojumā biedriem.

Kā galvenais iemesls ārkārtas kongresa sasaukšanai tiek minēts tas, ka Latvijas izlasei vairāk nekā divus mēnešus oficiāli nav galvenā trenera, 2019. gada budžets apstiprināts ar deficītu, bet pati LFF joprojām esot slēgta, nevis caurskatāma organizācija, kā arī nav piesaistīts neviens ievērojams sponsors.

Gorkšs LFF prezidenta amatā strādā kopš 2018. gada aprīļa, kad viņš vēlēšanās pārspēja telpu futbola aktīvistu Vadimu Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!