Foto: DELFI
Vairāki Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri piektdien, 8 februārī, iesnieguši jaunu, atbilstoši noformētu vēstuli ar aicinājumu sasaukt ārkārtas kongresu, kurā viens no jautājumiem būs neuzticības izteikšana LFF prezidentam Kasparam Gorkšam.

To, ka iesniegta vēstule, piektdien speciāli sasauktā preses konferencē informēja idejas iniciators Vadims Ļašenko, kurš 2018. gada kongresā bija Gorkša sāncensis cīņā par LFF prezidenta krēslu.

Jauno vēstuli parakstījis 21 LFF biedrs. LFF šobrīd ir 141 biedrs, bet, lai sasauktu ārkārtas kongresu, ir nepieciešams vismaz 1/10 biedru parakstu.

Vēstules teksts ir tāds pats kā pirms nedēļas iesniegtajai vēstulei, par ko ziņoja portāls "Delfi". Kā galvenais iemesls ārkārtas kongresa sasaukšanai tiek minēts tas, ka Latvijas izlasei vairāk nekā divus mēnešus oficiāli nav galvenā trenera, 2019. gada budžets apstiprināts ar deficītu, bet pati LFF joprojām esot slēgta, nevis caurskatāma organizācija, kā arī nav piesaistīts neviens ievērojams sponsors.

"Pieprasījumā tiek norādīta arī darba kārtība. Ārkārtas Kongress tiek sasaukts trīs nedēļu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Ja šajā termiņā ārkārtas Kongress netiek sasaukts, biedri, kuri pieprasīja tā sasaukšanu, var lūgt palīdzību FIFA un/vai UEFA šī Kongresa organizēšanai," teikts LFF statūtos. "Ja pēc vēršanās FIFA un/vai UEFA ārkārtas Kongress netiek sasaukts, biedri, kuri prasa Kongresa sasaukšanu, var patstāvīgi sasaukt Kongresu, ievērojot noteikto Kongresa sasaukšanas kārtību."

Tādējādi LFF ārkārtas kongresam jānotiek ne vēlāk kā 1. martā. LFF ārkārtas kongresā jāiekļauj pieprasījumā iekļautie jautājumi, taču "prezidents, ģenerālsekretārs vai valde darba kārtību var papildināt". Ja LFF ārkārtas kongresā neizdosies savākt kvorumu, "LFF izpildinstitūcija nekavējoties sasauc atkārtotu Kongresu nosūtot biedriem rakstisku paziņojumu".

Ziņots, ka pirms nedēļas 20 LFF biedri iesniedza prasību par ārkārtas kongresa sasaukšanu, tomēr LFF neizsludināja ārkārtas kongresu, norādot, ka vēstule ir neatbilstoši noformēta. Piektdien, 8. februārī, neilgi pirms Ļašenko preses konferences par jaunas vēstules iesniegšanu LFF izplatīja paziņojumu, ka ir vērsusies valsts policijā, jo ir aizdomas, ka pirmā iesniegtā vēstule ir viltota. Federācija arī norāda, ka iesnieguma sagatavotāji, iespējams, ir ieguvuši vairāku personu parakstus uz lapas, kura bijusi pievienota cita satura dokumentam.

Gorkšs LFF prezidenta amatā strādā kopš 2018. gada aprīļa, kad viņš vēlēšanās pārspēja telpu futbola aktīvistu Vadimu Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!