Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko un viceprezidents Sergejs Kovaļovs pirmdien, 26. aprīlī, tiešsaistē tikās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāju Artūru Tomu Plešu, pārrunājot Latvijas futbola infrastruktūras jautājumus reģionos.

"Futbola un sporta kopumā attīstība valstiskā un sistemātiskā līmenī nav iespējama bez reģionu stiprināšanas. To apzināmies arī mēs, un ne velti pašlaik aktīvi strādājam pie LFF reģionālo centru darbības modeļa pilnveidošanas. Iespēja kustēties un nodarboties ar sportu cilvēkiem periodā, kas sekos pēc pandēmijas, būs aktuāla kā vēl nekad. Tik pieejams un iekļaujošs sporta veids kā futbols šajā procesā var spēlēt lielu lomu, un ieguvēji no tā būs visi ar valsti un tās sabiedrības veselību priekšgalā," sadarbību ar VARAM reģionu ekonomiskajā attīstībā komentē V. Ļašenko.

"Redzam, ka sadarbība ar VARAM reģionālā futbola un sporta infrastruktūras pieejamības uzlabošanā var nest lielus panākumus, uzņemtus turnīrus, sporta tūrisma izaugsmi un lokālpatriotisma stiprināšanos. Sports uztur formā, audzina raksturu un ļauj izpausties cilvēku personībām. LFF un VARAM uzdevums ir radīt visus priekšnoteikumus sporta norisei drošā un sakārtotā vidē, kur šīs sporta piedāvātās iespējas izmantot," piebilst LFF prezidents. "Paldies ministra kungam par izrādīto ieinteresētību, pausto atbalstu un sadarbību!"

"Atzinīgi vērtēju LFF redzējumu par sporta infrastruktūras attīstību Latvijas reģionos – šis skatījums sasaucas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas īstenoto pašvaldību reformu. Ir svarīgi, lai neatkarīgi no dzīvesvietas iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus pakalpojumus – tai skaitā sporta jomā. Tāpēc ar mērķi veicināt sabiedrības veselību un tautsaimniecības izaugsmi reģionos ministrija reģionālās attīstības atbalsta pasākumu ietvaros vērtēs iespējas atbalstīt pašvaldību investīcijas sporta infrastruktūrā, lai tās atbilstu starptautiskajām normām," pauž VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs.

Ministrs tika iepazīstināts ar Latvijas futbola infrastruktūras attīstības virzieniem periodam līdz 2024. gadam. Aktuālie LFF aprēķini dažādos infrastruktūras attīstības projektos tuvākajos četros gados paredz ieguldīt teju 10 000 000 eiro. Projektu realizēšanā tiek izmantots pieejamais Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) "HatTrick" programmas un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) finansējums, bet vairāku reģionālā līmeņa projektu realizēšana, uzlabojot Latvijas futbola infrastruktūras nodrošinājumu, paredzēta ar VARAM atbalstu un iesaisti.

Latvijas futbola infrastruktūras attīstības plānā minētajam periodam iekļautas slēgto futbola haļļu, sintētiskā seguma futbola laukumu, dabīgo zālienu futbola laukumu un futbola stadionu pilnveidošanas programmas. Tāpat tiks realizēta futbola infrastruktūras inventāra atbalsta programma, nacionālās izlases stadiona pilnveidošana, kā arī mācību un treniņu centra "Staicele" uzlabošana.

Atgādinām, ka LFF uzklāto mākslīgā seguma futbola laukumu kopējais skaits nesen iegājis savā otrajā simtā, bet šogad paredzēts vērt durvis pirmajām divām slēgtajām futbola hallēm Liepājā un Rēzeknē. Slēgto futbola haļļu programma, kas paredz septiņu šāda veida futbola mītņu izbūvi periodā līdz 2024. gadam, ir prioritārais LFF infrastruktūras projekts tuvākajiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!