Foto: LETA
Lai gan Latvijas Futbola federācijai (LFF) šobrīd nav pilnas skaidrības par divās tai piederošajās SIA - ""Latvijas futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele"" ("MTC Staicele") un "Futbola aģentūra" - notiekošo, LFF izlēmusi veidot jaunu nodibinājumu.

LFF valde otrdien, 24. martā, esošajā valstiskajā situācijā diskutēja par iespējamajām federācijas papildus darbībām pašmāju klubu atbalstīšanā. LFF sadarbībā ar sporta nozari uzraugošajām un valsts instancēm turpina apzināt esošās situācijas potenciālo ietekmi uz klubu un organizāciju ilgtermiņa darbību, kā arī jau tagad iespēju robežās paātrina klubu atbalsta programmu finansējuma izmaksas grafiku.

Iepazīstoties ar LFF administrācijas sagatavoto vīziju un izvērtējumu, kā organizēt caurspīdīgu un plānveidīgu dažādu futbola sabiedrības grupu atbalstīšanu, LFF valde lēma virzīt procesu par LFF nodibinājuma "Latvijas futbola attīstības fonds" izveidi. Šāda fonda izveidošana un attiecīga sabiedriskā labuma organizācijas statusa iegūšana ļautu izstrādāt mehānismu pārlūkojamai atbalsta sistēmai, piemēram, futbola veterāniem, kuriem LFF paredz noteiktas stipendijas un veselības apdrošināšanu.

Fonda līdzekļus kā mērķdotācijas nodrošinātu un piesaistītu LFF, tam izstrādājot īpašu sistēmu, paredzot vairākus finansējuma avotus. Starp tiem paredzēts iekļaut arī daļu no Latvijas nacionālās izlases spēļu biļešu pārdošanas ieņēmumiem.

Tāpat otrdien LFF valde saskaņā ar statūtiem virza apstiprināšanai kongresā iepriekš atjaunoto LFF Klubu licencēšanas komisijas sastāvu (M. Daģis, L. Pramneka, A. Kalacs, P. Skorinko), kā arī jaunizveidotās LFF Klubu licencēšanas apelāciju komisijas sastāvu (R. Bārbalis, J. Rasnačs, I. Oleinikovs). Jautājums par atjaunoto ar tiesnešu darbību saistīto reglamentu versiju apstiprināšanu atlikts uz vēlāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!