Foto: LETA

Sekojot šosezon ieviestajai kampaņai "Tīra spēle", kas iestājas par godīgas un korektas spēles attīstīšanu, pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) un biedrības "Latvijas Futbola virslīga" iniciatīvas izveidota Godīgas spēles un ētikas komiteja, informēja LFF.

Godīgas spēles un ētikas komiteja ir LFF Valdes apstiprināta ārkārtas komiteja, kas izskatīs jautājumus, kas saistīti ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām, kā arī citiem nopietniem sporta ētikas pārkāpumiem LFF rīkotajās sacensībās.

Komitejas sastāvā darbosies Jānis Mežeckis (komitejas priekšsēdētājs), Emīls Latkovskis, Aleksandrs Starkovs un Latvijā plaši atzītais advokāts Saulvedis Vārpiņš. Komiteja darbosies saskaņā ar tās nolikumu, spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, LFF statūtiem, LFF institūciju pieņemtajiem lēmumiem, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izdotajiem tiesību aktiem, kā arī citiem piemērojamajiem tiesību aktiem.

Godīgas spēles un ētikas komitejas darbību pamatā būs LFF noteikumi attiecībā uz spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām. Komitejas uzdevumu lokā būs uzraudzīt godīgas spēles principu ievērošanu LFF organizētajās sacensībās, kā arī sniegt atzinumu LFF Disciplinārlietu komisijai lietās, kas ir saistītas ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām, neētiskiem izteikumiem un nesportisku rīcību, rasismu vai jebkādu cita veida diskrimināciju, dopingu un citiem futbola ētikas pārkāpumiem.

Jau vēstīts, ka kampaņa "Tīra spēle" videoklipa un citu vizualizāciju veidā aicina Latvijas futbola sabiedrību, tostarp spēlētājus, trenerus un visas iesaistītās personības pievienoties kopīgam vēstījumam par godīgas spēles aizvadīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!