Foto: LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) pagaidām neatklāj jaunā Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera vārdu, viņu prezentēs 1. martā, ziņo LFF.

LFF ziņo, ka ar izvēlēto valstsvienības galveno treneri panākta vienošanās par līgumu uz trim gadiem.

Respektējot trenera līdzšinējo darba attiecību juridiskās saistības, tajās atrunātos pienākumus un konfidencialitātes regulējumus, kā arī atrunāto vienošanos ar treneri, LFF nav tiesīga plašāk komentēt iesaistīto pušu vienošanos līdz 1. martā paredzētajai trenera prezentācijai, kas tiks izziņota atsevišķi.

Otrdien LFF prezidents Kaspars Gorkšs kārtējā LFF valdes sēdē sniedza informāciju par Latvijas nacionālās izlases jaunā galvenā trenera meklējumu gaitu un panākto vienošanos ar izraudzīto kandidātu, iegūstot atbalstu trenera nolīgšanai un prezentēšanai plašākai sabiedrībai 1. martā.

Latvijas valstsvienība līdz šim bija bez galvenā trenera — decembra sākumā no amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, lai gan LFF nodoma pagarināt līgumu ar viņu nemaz neesot bijis.

Mēneša laikā neoficiāli izskanējušas pāris kandidātu vārdi, kas varētu pārņemt izlases grožus. Visbiežāk minēti ir ukraiņu speciālists Viktors Skripņiks, kurš pērn līdz Latvijas čempiontitulam un kausam pirmo reizi aizveda "Riga" komandu, un Slaviša Stojanovičs, kurš 2017. gadā arī trenēja tieši "Riga".

Latvijas futbola izlase marta beigās aizvadīs divas pirmās spēlēs 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!