Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu sacensību komiteja nolēmusi virzīt LFF valdei ierosinājumu palielināt leģionāru limitu virslīgas komandās, ziņo LFF.

Sākot ar šo sezonu, Latvijas klubu futbola sacensībās tiek ieviests federācijā sagatavota spēlētāja regulējums, kas nosaka pakāpeniski ieviešamas izmaiņas pašmāju un citu federāciju sagatavotu spēlētāju izmantošanas ierobežojumos.

Adaptējot iepriekšējo kārtību un dodot klubiem skaidru izpratni par pakāpenisko izmaiņu ieviešanu, jau pērn tika nolemts, ka šosezon virslīgas spēlē laukumā vienā komandā jābūt vismaz sešiem federācijā sagatavotiem spēlētājiem, 2020.gadā - vismaz pieciem, bet 2021. un 2022.gadā - vismaz četriem. Tāpat, sākot ar 2020. gadu, komandas virslīgā drīkstēs pieteikt 25 spēlētājus, no kuriem vismaz 13 jābūt federācijā sagatavotiem spēlētājiem.

Turpretī "Latvijas Futbola virslīgas" (LFV) biedri pirms mēneša aicināja jau nākamajā sezonā izmantot sistēmu 8+3, kas paredz, ka komandas sastāvā starp 11 laukuma spēlētājiem jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem, turklāt komandas pieteikums uz spēli tiek paplašināts līdz 20 spēlētājiem, starp kuriem diviem jābūt asociācijā sagatavotiem U-21 vecuma kategorijas spēlētājiem.

LFV piedāvāto priekšlikumu pamatoja ar to, ka nepieciešama Latvijas nacionālās izlases snieguma uzlabošana, veicinot spēlētāju konkurenci klubu sastāvos. Tāpat Latvijas vadošā līga vēlas motivētu asociācijā sagatavoto spēlētāju izaugsmi.

Izskatot virslīgas klubu lūgumu, komiteja nolēma virzīt LFF valdei uz apstiprināšanu uz trīs gadiem no 2020. līdz 2022.gadam spēlētāju limitu virslīgas čempionātā 8+3, no kuriem vismaz trim spēlētājiem ir jābūt federācijas sagatavotajiem spēlētājiem, savukārt spēlētājiem, kuri nav federācijas sagatavotie spēlētāji, piemērojama pieteikuma maksa, kas tiktu novirzīta elites futbola attīstībai. Spēlētāju pieteikuma limits virslīgas čempionātam tiktu atcelts.

Par šo lēmumu balsoja Aleksandrs Isakovs, Artūrs Gaidels, Vladmirs Šteinbergs un Emīls Latkovskis, bet pret bija Artūrs Zakreševskis.

Tāpat LFF Klubu sacensību komiteja lēmusi neatbalstīt virslīgas klubu lūgumu par mača pieteikuma limita palielināšanu līdz 20 spēlētājiem, no kuriem diviem ir jābūt U-21 vecuma spēlētājiem.

Vēl LFF Klubu sacensību komiteja lēmusi virzīt izskatīšanai LFF valdē trīs samaksas variantus par spēlētājiem, kuri neatbilst federācijas sagatavota spēlētāja prasībām, pieteikšanai dalībai Virslīgas čempionātā:

tiek piemērota pieteikuma maksa par pirmajiem 8 spēlētājiem, kuri nav federācijas sagatavotie spēlētāji - 1000 EUR, par katru nākamo - 3000 EUR; tiek piemērota pieteikuma maksa par pirmajiem 8 spēlētājiem, kuri nav federācijas sagatavotie spēlētāji - 1000 EUR, par katru nākamo - 5000 EUR; tiek piemērota pieteikuma maksa par pirmajiem 4 spēlētājiem, kuri nav federācijas sagatavotie spēlētāji - 1500 EUR, par piekto, sesto, septīto un astoto spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavotie spēlētāji - 3000 EUR, par katru nākamo - 5000 EUR.

Tāpat LFF Klubu sacensību komiteja lēmusi novirzīt jautājumu par U-21 čempionāta iekļaušanu jaunatnes čempionāta sistēmā Jaunatnes komitejai un neiekļaut virslīgas dublieru komandas vīriešu sacensību sistēmā. Ņemot vērā komitejas rosinātās izmaiņas, lemts uzdot Sacensību nodaļai sagatavot pārejas noteikumus šādas sistēmas pieņemšanas gadījumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!