Latvijas Futbola federācijas (LFF) kļūdaina padoma dēļ no Latvijas telpu futbola virslīgas izslēgta "Lokomotiv Daugavpils", kurai praktiski sezonā bija jāaizvada vairs tikai viena spēle trešdien, 21. aprīlī.

"Lokomotiv" dažādu problēmu dēļ sezonas gaitā neieradās uz divām spēlēm, par ko saņēma tehniskos zaudējumus. Pagājušās nedēļas izskaņā Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Lokomotiv" Salaspilī ar 1:10 zaudēja čempioniem "Petrow", bet sērija rit līdz divām uzvarām. Trešdien bija paredzēta abu komandu otrā spēle Daugavpilī.

Tomēr otrdien LFF Disciplinārlietu komiteja piešķīra Daugavpils komandai trešo tehnisko zaudējumu sezonā "par diskvalificēta spēlētāja iekļaušanu komandas oficiālo personu sarakstā". Telpu futbola reglaments paredz, ka par trīs tehniskajiem zaudējumiem komandu izslēdz no čempionāta. LFF DK šo lēmumu gan nepieņēma uzreiz, bet tikai ar vienas dienas nokavēšanos – trešdien, 21. aprīlī, kad bija plānots aizvadīt atbildes spēli Daugavpilī.

Kā izrādījies, LFF DK trešo tehnisko zaudējumu Daugavpils komandai piešķīra par pašas LFF darbinieku doto padomu, kas ir bijis neatbilstošs telpu futbola reglamentam. Aprīļa sākumā vienas spēles diskvalifikāciju saņēma Jevgēnijs Simonovs no "Lokomotiv" un viņš nedrīkstēja piedalīties mačā pret "Petrow". Pirms mača "Lokomotiv" pārstāvis Artūrs Papakuļs sarakstījās ar LFF sacensību nodaļas vadītāju Artūru Saļņikovu, kurš ļāva diskvalificēto Simonovu pieteikt spēlei kā administratoru. Tas arī, pēc Saļņikova padoma, tika izdarīts LFF pieteikumu sistēmā "Comet".

Tieši Simonova atrašanās "Lokomotiv" tehniskajā zonā dārgi maksāja "Lokomotiv". LFF DK savā lēmumā nav ņēmusi vērā to, ka padomu devis LFF darbinieks, un sodīja Latgales klubu.

"Tas ir jautājums DK (kāpēc neņēma vērā skaidrojumu). Telpu futbola un klasiskā futbola reglamenti atšķiras. Man jautāja, vai diskvalificēto var iekļaut citā statusā, bet izrādījās, ka telpu futbolā nedrīkst. Arī tiesneši to nepiefiksēja un ļāva aizvadīt spēli. Jāpiebilst, ka arī klubam ir jāpārzina spēles noteikumi, lai nebūtu šādu gadījumu," portālam "Delfi" skaidroja Saļņikovs.

"Lokomotiv" vārds šogad skaļi izskanējis arī klasiskajā futbolā, kur klubs zināms ar nosaukumu "Noah Jurmala". Neilgi pirms sezonas sākuma LFF izslēdza "Noah Jurmala" no "Optibet" Latvijas virslīgas, jo federācija uzskatīja, ka , mainoties situācijai klubā, tas vairs nespēja izpildīt prasības. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja noraidīja "Noah Jurmala" protestu, bet klubs vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). Pagājušajā nedēļā CAS apmierināja "Noah Jurmala" pagaidu nodrošinājuma prasību un lika LFF atjaunot komandas dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!