Foto: F64
Pirmdien, 18. martā, apstiprināta Latvijas Futbola federācijas (LFF) 26. aprīlī notiekošā kongresa darba kārtība, kas paredz, ka tajā tiks lemts par vairāku biedru izslēgšanu no LFF biedru saraksta, vēsta federācija.

Biedri, kuriem draud izslēgšana no biedru saraksta, šādā situācijā nonākuši sakarā ar pašu biedru iesniegumiem, saimnieciskās darbības pārtraukšanu vai biedra neiesaistīšanos LFF organizētajos pasākumos.

Pirms gada LFF kongresā no federācijas biedru rindām tika izslēgtas sešas no astoņām piedāvātajām organizācijām. Starp izslēgtajiem klubiem atrodams bija bijušais Latvijas klubu futbola flagmanis SIA "SKONTO FC", kā arī SIA "Torpedo Rīga", "Biedrība Sporta klubs Blāzma", "Biedrība Futbola klubs Jēkabpils", "Biedrība Futbola klubs 1625 Liepāja" un "Biedrība Futbola klubs Ogre".

"Biedrība Sporta klubs Babīte" un "Biedrība FC RAITA" pārstāvji kongresā argumentēja savu vēlmi palikt federācijā, un šīs biedrības statusu saglabāja.

Gaidāmajā kongresā paredzēts arī uzklausīt LFF prezidenta, valdes locekļu ziņojumus, kā arī balsot par jauno LFF statūtu projektu.

Tāpat 18. martā notikušajā sēdē LFF valde nolēma organizēt LFF Klubu sacensību komitejas sēdi, lai līdz 25. martam grozītu Latvijas 2. līgas čempionāta reglamentu, grozījumus neklātienē saskaņojot ar LFF valdi. Aktualizētie grozījumi ietver dalības maksas samazināšanu un spēlētāju izmantošanas ierobežojumu izmaiņas, cita starpā adaptējot federācijas sagatavota spēlētāja regulu 2. līgas čempionāta specifikai.

LFF valdi uzrunāja arī Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs. Viņš uzsvēra, ka darbs ar Latvijas izlasi ir gan liels gods, gan arī milzīga atbildība.

"Šis ir viens no svarīgākajiem brīžiem manā karjerā. Arī Latvijas futbolam šis laiks ir ļoti izšķirošs. Pie izlases durvīm klauvē vesela jauno futbolistu paaudze, kuru aicināšanai uz komandu meklēšu pareizo mirkli. Protams, centīsimies sasniegt labus rezultātus, tomēr svarīgākais ir izveidot valstsvienības darba un futbola ētikas modeli," uzsvēra Stojanovičs.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 9. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!