Foto: LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc Covid-19 pozitīva gadījuma personai, kas pagājušajā nedēļā apmeklēja LFF kongresu, veic operatīvu darbību un konsultējas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), bet papildus lēmumi par vietējām sacensībām pagaidām nav pieņemti.

Ziņots, ka trešdien, 8. jūlijā, pozitīvs Covid-19 tests konstatēts Guntaram Indriksonam, kurš kandidēja uz vietu LFF valdē un klātienē apmeklēja LFF kongresu.

LFF savā paziņojumā aicina futbola sabiedrību saglabāt mieru, apzinoties, ka pēc pirmajām indikācijām saslimšanas risks citām kongresā iesaistītajām personām ir zems. Šobrīd LFF pēc diskusijām un konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) veic saskaņotas darbības, lai pēc iespējās ātrākā termiņā pārliecinātos par kopējo situāciju.

Ceturtdien, 9. jūlijā, norisinājās LFF valdes jaunā sastāva pirmā sēde, kurā tika lemts diskutēt tikai par esošo situāciju saistībā ar konstatēto COVID-19 saslimstības gadījumu, pārējos valdes sēdes darba kārtībā paredzētos punktus pārceļot uz nākamo LFF valdes sēdi, kas plānota otrdien, 14. jūlijā.

LFF valde vienojās atbalstīt uzsākto futbola sabiedrības informēšanas procesu, aicinot visas LFF kongresā klāt bijušās personas veikt COVID-19 pārbaudes. Neesot indikācijām par citiem saslimšanas gadījumiem, citi papildu lēmumi, kas skar vietējo futbola sacensību norisi, pašlaik netiek pieņemti.

LFF 9. jūlijā veic centralizētas pārbaudes visiem LFF darbiniekiem – gan kongresa norisē iesaistītajām, gan neiesaistītajām personām. Tāpat pārbaudes īsākajā iespējamajā termiņā tiek veiktas visiem LFF valdes locekļiem. LFF arī apzina visas personas, kuras bijušas LFF kongresā, un apkopo informāciju par Covid-19 testu rezultātiem.

Atsevišķs lēmums pieņemts saistībā ar piektdien, 10. jūlijā, gaidāmo Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālo asambleju. Arī gadījumā, ja operatīvi tiks saņemti negatīvi pārbaužu rezultāti, LFF pārstāvji LOK Ģenerālo asambleju klātienē neapmeklēs, tajā pašā laikā lūdzot uzturēt LFF ģenerālsekretāra Edgara Pukinska kandidatūru uz vietu LOK izpildkomitejā.

"Strādājam un esam ciešā kontaktā ar SPKC. Futbola un visas sabiedrības interesēs pēc iespējas ātrāk vēlamies noskaidrot kopējo situāciju. Kā iepriekš minēts, visus kongresa dalībniekus stingri rekomendējam sekot līdzi veselības stāvoklim un veikt testus, sekojot LFF darbinieku piemēram, kuri pārbaudes kolektīvi veic jau šodien. Drošība ir pirmajā vietā, taču paralēli tam vēlamies saglabāt mieru un stabilu situāciju. Pašlaik nav pamata panikai. Ir pamats būt uzmanīgiem un mums katram izdarīt nepieciešamo, lai pārliecinātos par futbola sabiedrības un tās pārstāvju tuvinieku drošību," pauž Vadims Ļašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!