Foto: LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī darbosies attālinātā režīmā, bet pēc situācijas apzināšanas lems par iespējamo sacensību turpināšanu, vēsta LFF.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē skatīts jautājums par turpmāko LFF organizēto sacensību norisi saistībā ar 9. oktobrī pieņemto Ministru kabineta (MK) rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Pielāgojot esošo MK noteikto regulējumu LFF organizētajām sacensībām, tiek noteikts, ka no 11. oktobra līdz nākamā gada 11. janvārim LFF organizētās sacensības notiek epidemioloģiski drošā vidē - sacensību dalībniekiem (spēlētājiem, treneriem, personālam) ir jābūt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam. Izņēmuma kārtā, kā to paredz MK noteikumi, augstāko līgu ("Optibet" Virslīga, Sieviešu futbola līga un "Optibet" telpu futbola Virslīga) čempionātos var piedalīties spēlētāji arī ar sertifikātu, kas apliecina negatīvu Covid-19 testu.

Attiecībā uz skatītājiem noteikts, ka LFF organizētās sacensības drīkst apmeklēt tikai tad, ja personai ir vakcinācijas/pārslimošanas sertifikāts un skatītāju atrašanās stadionos no spēles organizatora (futbola kluba) puses atbilst MK rīkojumā noteiktajiem nosacījumiem.

Ņemot vērā ierobežojumus, kas stājušies spēkā no 11. oktobra, LFF līdz šīs nedēļas vidum ar klubu iesaisti atjauno informāciju par "Evelatus" Jaunatnes čempionāta, Virslīgas dublieru čempionāta, "Optibet" Nākotnes līgas, Sieviešu futbola 1. līgas, kā arī Latvijas 2. un 3. līgas dalībnieku sastāvos esošo situāciju ar vakcinācijas/pārslimošanas sertifikāta īpašnieku skaitu. Pēc informācijas apkopošanas tuvākajās dienās nepieciešamības gadījumā tiks pieņemti lēmumi par atsevišķu LFF organizēto sacensību turpināšanas iespējām.

LFF kā organizācija līdz nākamā gada 11. janvārim darbu organizēs attālināti, nosakot, ka semināri, apmācības un visa veida tikšanās notiek neklātienes formā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!