Foto: F64

Trešdien, 19.jūnijā, notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē apstiprinātas izmaiņas valdes reglamentā, kas paredz palielināt lēmumu pieņemšanas caurspīdību un stingrāk kontrolēt finanšu lēmumu pieņemšanu, informē LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Turpmāk lēmumus par finanšu darījumiem, iepirkumiem vai saistību uzņemšanos, kuru summa pārsniedz 50 000 eiro, pieņems LFF valde, savukārt pēc valdes sēdēm būs pieejami audio ieraksti, lai ikviens federācijas biedrs var iepazīties ar lēmumu pieņemšanas gaitu.

"Mūsu mērķis ir soli pa solim palielināt procesu atklātību un caurspīdību futbola saimniecības vadībā, tā padarot Latvijas futbola attīstību ilgtspējīgāku. Domāju, valdei tā būs arī motivācija pieņemt atbildīgus lēmumus sporta veida interesēs," uzsver Gorkšs.

LFF valde, kurā pirmo reizi piedalījās arī pieci ārkārtas kongresā ievēlētie locekļi, apstiprināja LFF komiteju priekšsēdētājus un priekšsēdētāju vietniekus, tādējādi gandrīz visas federācijas struktūrvienības, izņemot Futbola attīstības un Tiesnešu komiteju, darbojas pilnā sastāvā.

Elites futbola attīstības komitejas priekšsēdētāja amatā iecelts Arturs Gaidels, bet komitejas priekšsēdētāja vietnieka amatā - Sergejs Kovaļovs. Gaidels iecelts arī Sacensību komitejas priekšsēdētāja amatā, bet Kovaļovs - Sacensību komitejas priekšsēdētāja vietnieka amatā.

Futbola attīstības komitejas priekšsēdētāja amatā iecelts Egons Brants, bet komitejas priekšsēdētāja vietnieki būs Anastasija Kučinska un Jānis Engelis. Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas priekšsēdētāja amatā iecelts LFF prezidents Kaspars Gorkšs, savukārt priekšsēdētāja vietnieka amats saglabājas vakants.

Tāpat valde uzdeva katram LFF komitejas priekšsēdētājam pārskatīt savas komitejas nolikumu, citus attiecīgo jomu reglamentējošus dokumentus, komitejas sastāvu un ierosināt izmaiņas vai papildinājumus, ja tādi, viņuprāt, ir nepieciešami. Nākamajā valdes sēdē plānots apstiprināt atbilstošo darbības plānu.

LFF valde arī vienojās izveidot jaunu darba grupu LFF pārvaldes modeļa un statūtu revīzijai. Par tās vadītāju tika ievēlēts LFF prezidents Gorkšs.

Nākamo valdes sēdi plānots sasaukt 2019.gada 24.jūlijā.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir vienīgā futbola asociācija Latvijā, kuru ir atzinusi FIFA un UEFA. 1921.gadā dibinātā LFF ir atbildīga par futbola attīstību valstī, kā arī tai ir tiesības pārstāvēt Latviju FIFA, UEFA un citās sporta institūcijās. LFF pieder ekskluzīvas tiesības organizēt un vadīt visu līmeņu futbola sacensības. Patlaban LFF ir uzņemts 141 biedrs, savukārt kandidātu statuss piešķirts 29 ar futbolu saistītām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!