Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība turpina darbu pie federācijas nākamā gada budžeta apkopošanas, bet tajā paredzams samazinājums par 30 procentiem, vēsta LFF.

Pretēji medijos paustajam, uzsvērts futbola federācijas paziņojumā, LFF budžeta veidošanas process neparedz federācijas štatu plānveida samazinājumu, turklāt finansiālo spēju mazināšanās nav saistāma ar kādu konkrētu notikumu vai personu, uzsver LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Esam atteikušies no projektiem, kuri ir jauki, bet ne absolūta nepieciešamība," izsakās Pukinsks. "Mūsu mērķis ir optimizēts minimuma budžets, kurā neatsakāmies no kvalitāti un attīstību sekmējošiem izdevumiem, vienlaikus saglabājot pilnu pašnoteikšanos, prognozējamību un dzīvi saskaņā tikai un vienīgi ar savu faktisko rocību."

Jau ziņots, ka finansiālās krīzes dēļ tika atcelta 2019. LFF Gada laureātu balle, kurā allaž sumināti labākie Latvijas futbolā.

"Jau iepriekš bija skaidrs, ka 2020. gadā dzīvosim taupīgāk nekā līdz šim. Esam par to runājuši atklāti, jo vēlamies izaicinājumiem skatīties acīs un šajā procesā attīstīt sevi kā organizāciju, vēl skaidrāk apzinoties mūsu prioritātes, vīziju un mērķus," skaidro federācijas ģenerlsākretārs. "Vēlamies saglabāt un celt ar LFF saistīto procesu kvalitāti, tāpēc štatu samazināšana kā mērķis nekad nav bijusi mūsu dienaskārtības sastāvdaļa. Pavisam skaidri un gaiši - tāda netiek plānota."

Jautāts par iemesliem, kāpēc LFF šīgada budžets paredzēts ar aptuveni 30% samazinājumu, federācijas ģenerālsekretārs norāda, ka budžeta optimizēšana ir visas futbola sabiedrības interesēs un kā starpposms pārejai uz ilgtspējīgi stabilu budžetu.

"Iemesli nav meklējami kādā konkrētā apstāklī. Tas ir apstākļu un procesu kopums, kādiem LFF bija pakļauta ilgākā laika posmā. Dažādo notikumu kopums ir izgaismojis nepilnības mūsu sistēmā, kuras ar pilnu atbildību cenšamies novērst. Tāpat aktīvi turpinās darbs ar mūsu starptautiskajiem partneriem, kuru acīs mums pēc daudzajiem politiskajiem un neskaidrības raisošajiem notikumiem ir jāatjauno LFF kā uzticama sabiedrotā tēls," citēts Pukinsks.

"Kā jau esmu paudis iepriekš, kopējās situācijas stabilizēšanai ir nepieciešams laiks, pacietība un futbola ģimenes vienotība. Vēlos uzsvērt, ka līdz šim īstenotie iekšējie procesi, kas vērsti uz mūsu stabilizēšanos, iedrošina tālākam darbam un demonstrē stratēģisku LFF pieeju problēmjautājumiem," saka funkcionārs.

LFF 2020. gada budžeta pirmā versija tiks izskatīta 20. janvāra LFF valdes sēdē, bet budžeta apstiprināšana paredzēta februāra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!