Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācija (LFF) dažādām prēmijām 2021. gadā iztērējusi nepilnu ceturtdaļu miljona eiro, liecina LFF publiskotais finanšu pārskats.

2020. gadā LFF prēmijās izmaksāja 13 000 eiro, bet pērnajā gadā šīs sadaļas izmaksas augušas gandrīz 20 reizes. Kā skaidro LFF, ievērojami kāpušās izmaksas prēmijām saistītas ar Latvijas futbola izlases un Latvijas telpu futbola izlases prēmēšanu pēc nozīmīgām spēlēm un starptautiskajiem turnīriem. Latvijas sieviešu futbola izlase, kā arī U-21 un U-19 vecuma izlases nav prēmētas, liecina LFF finanšu pārskats.

LFF publiskotās atskaites gan nevieš skaidrību, cik no šīs summas ir saņēmuši izlases spēlētāji, bet cik lielas summas izlietotas darbinieku prēmēšanai.

LFF ieņēmumi 2021. gadā bijuši 13 103 607 eiro, bet izdevumi – 13 022 156 eiro.

Latvijas futbola izlase 2021. gadā aizvadīja 13 spēles – desmit cīņas bija Pasaules kausa kvalifikācijā, divas spēles Baltijas kausā un viena pārbaudes spēle ar Vāciju. Gada laikā Latvijas futbolisti divreiz pieveica Gibraltāru, bet viens panākums ir Baltijas kausa mačā pār Lietuvu. Latvijas kontā 2021. gadā vēl bija trīs neizšķirti pret Turciju, Melnkalni un Norvēģiju, bet pārējos septiņos mačos piedzīvoti zaudējumi.

Savukārt Latvijas telpu futbola izlase aizvadīja astoņas spēles. Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase divreiz pieveica Šveici, divreiz zaudēja Slovēnijai un piedzīvoja smagu sakāvi spēlē pret Spāniju. Latvijas telpu futbolisti arī savā vienīgajā pārbaudes spēlē dabūja smagi ciest no tās pašas Spānijas, bet Baltijas kausā komandai pārliecinoša uzvara pār Igauniju un smags zaudējums spēlē pret Lietuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!