Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde otrdien sēdē lēma, ka LFF prezidenta amata kandidātus izziņos 9. aprīlī, lai gan pieteikumu termiņš noslēdzas 25. martā.

Otrdienas LFF valde izskatīja virkni jautājumu saistībā ar gatavošanos 24. aprīlī paredzētajam LFF kongresam, kurā paredzētas LFF prezidenta, LFF valdes un LFF institūciju locekļu vēlēšanas.

Saistībā ar pašlaik valstī izsludināto ārkārtējo stāvokli LFF valde, ievērojot LFF statūtu prasības, vienojās par 8. aprīli kā noslēdzošo termiņu, līdz kuram pieņemt lēmumu par gaidāmā kongresa norises formu, to organizējot plānotajā formātā, attālinātā tiešsaistes veidā vai pārceļot uz vēlāku laiku.

Tāpat LFF valde iepazinās ar saņemtajiem pieteikumiem uz LFF institūciju locekļu amatiem, kas izskatīti LFF Vēlēšanu komitejā un publiski tiks izziņoti 25. martā. Šīs institūcijas saskaņā ar LFF statūtiem ir Disciplinārlietu komiteja, Ētikas komiteja, Spēlētāju statusa un pāreju komiteja, Apelāciju komiteja, kā arī Pārvaldības un atbilstības nodaļa.

Saskaņā ar LFF statūtiem visus ar vēlēšanu kandidātu atbilstību dalībai vēlēšanās saistītos jautājumus izskata šim mērķim izveidotā neatkarīgā institūcija – LFF Vēlēšanu komiteja. Tikai pēc tās izvērtējuma un lēmumu pieņemšanas LFF ir tiesīga oficiāli izziņot kandidātus uz kādu no amatiem.

Attiecībā uz LFF prezidenta, viceprezidentu (divas vakances) un valdes locekļu (sešas vakances) pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas procesu LFF skaidro, ka pēdējais termiņš dokumentu iesniegšanai klātienē, elektroniski vai ar pasta zīmogu ir 25. marts. LFF Vēlēšanu komiteja pēc visu pieteikumu saņemšanas, ieskaitot iespējamo laika nobīdi saistībā ar pasta sūtījumiem, turpmāk individuālā un neatkarīgā kārtā komunicēs ar kandidātiem par viņu pieteikumu saturu, dodot laiku līdz 1. aprīlim trūkumu novēršanai, ja tādi tiks konstatēti.

Pēc tam nedēļas laikā Vēlēšanu komiteja izskatīs kandidātu pieteikumus, oficiālo vēlēšanu dalībnieku sarakstu apstiprinot 9. aprīlī. Tas līdz ar to uzskatāms par datumu, kurā LFF kā organizācija, ievērojot statūtu prasības, ir tiesīga oficiāli apstiprināt attiecīgos kandidātus kā vēlēšanu dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!