Foto: F64

Četras nedēļas pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresa oficiāli reģistrētas notikušās izmaiņas organizācijā un kā izpildinstitūcija aptiprināta jaunā valde deviņu cilvēku sastāvā. Savukārt LFF meitas uzņēmumā "Latvijas Futbola aģentūra" vairāku mēnešu garumā tā arī nav veiktas korekcijas ailītē par patiesā labuma guvēju, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija.

LFF jaunie statūti paredz, ka biedrības prezidentam ir reprezentīva funkcija, bet paraksta tiesības ir jebkuram valdes loceklim kopā ar vēl diviem valdes locekļiem. Līdz šim paraksta tiesības bija arī LFF ģenerālsekretāram (šobrīd šajā amatā ir Edgars Pukinsks), bet līdz ar jaunās valdes reģistrēšanu viņam vairs tādu tiesību nav.

Ziņots, ka 3. jūlijā notikušajā LFF kongresā par jauno prezidentu tika ievēlēts Vadims Ļašenko. Kopā ar viņu valdē vēl tika ievēlēti divi viceprezidenti Sergejs Kovaļovs un Olafs Pulks, kā arī seši valdes locekļi – Anastasija Kučinska, Viktorija Mihaļčuka, Jānis Engelis, Emīls Latkovskis, Nauris Mackevičs un Andis Rozītis.

Tagad 30. jūlijā oficiāli veiktas izmaiņas un "Lursoft" datu bāzē kā izpildinstitūcija reģistrēti visi deviņi valdes locekļi.

LFF veikusi juridiskās izmaiņas, bet Ļašenko līdz šim vadītā organizācija Latvijas telpu futbola asociācija (LTFA) izmaiņas nav veikusi. Drīz pēc ievēlēšanas LFF prezidenta amatā Ļašenko apstiprināja, ka atstās LTFA prezidenta amatu.

"Līdz tuvākajam LTFA kongresam (datums tiks noteikts tuvākajā laikā) organizācijas prezidenta amats paliek vakants. Par organizācijas darbu starpsezonā rūpēsies LTFA izpilddirektors Jānis Nartišs," liecina LTFA 6. jūlija paziņojums.

Tomēr "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka Ļašenko joprojām ir LTFA izpildinstitūcijā un viņam ir paraksttiesības vienpersoniski. Pārējiem astoņiem LTFA izpildinstitūcijas locekļiem paraksta tiesības ir tikai kopā ar vēl septiņiem izpildinstitūcijas locekļiem.

LFF gan vēl "piemirsusi" par savu meitas uzņēmumu "Latvijas Futbola aģentūru". Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka LFF aizmāršības dēļ nebija veikusi izmaiņas un kā Latvijas Futbola aģentūras patiesā labuma guvējs norādīts bijušais LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

"Kādēļ Gorkšs joprojām ir PLG? Labs jautājums," vēl aprīļa nogalē pēc VID veiktajām pārbaudēm LFF telpās portālam "Delfi" sacīja LFF ģenerālsekretārs Pukinsks. "Par "Latvijas Futbola aģentūru" sākām vēl runāt, kad nebija VID pārbaudes, bet faktu piefiksējām paši tikai tagad (kad sākās VID pārbaudes). Jāatzīst, ka neviens to nebija skatījies un pētījis. Protams, ka jāveic izmaiņas un to darīsim."

Lai gan kopš tā brīža pagājuši trīs mēneši, Pukinska solītais nav paveikts un Gorkšs joprojām juridiski skaitās "Latvijas Futbola aģentūras" patiesais labuma guvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!