Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) vēl līdz svētdienai, 7. aprīlim, neatkarīgajam revidentam "Latimira un partneri" nebija izsniegusi visus nepieciešamos dokumentus, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Revidents šī iemesla dēļ atsakās savā vārdā parakstīt ziņojumu par LFF 2018. gada finanšu pārskatu, kas būtu jāiesniedz biedriem pēc trīs nedēļām paredzētajā LFF kongresā, jo nav gūts pilns priekšstats par finanšu situāciju.

"Latimira un partneri" pēc kongresa aicinājuma bija jāveic pārbaudi un vēlāk jāsniedz ziņojums par LFF gada finanšu pārskatu, tomēr šoreiz kompānija nav tikusi iepazīstināta ar visiem nepieciešamajiem dokumentiem, tāpēc nevar sniegt precīzu finanšu pārskata izvērtējumu. Tāpat revidents nav saņēmis LFF vadības apliecinājuma vēstuli, ka revidentam ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un informācija. Ja LFF kongresā netiks apstiprināts 2018. gada finanšu pārskats, organizācija to nevarēs iesniegt atbildīgajās finanšu institūcijās, kā to paredz Latvijas likumdošana.

"Latimira un partneri" dibinātāja un vadītāja Ingrīda Latimira nekomentēja portāla "Delfi" rīcībā esošo informāciju, aicinot vērsties pie LFF, kas ir darba pasūtītājs. Latimira tikai apstiprināja, ka kompānijai ir līgums ar LFF par revidenta darba veikšanu.

LFF vadošās amatpersonas - prezidents Kaspars Gorkšs un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks - pirmdien pēc vairākkārtējiem portāla "Delfi" lūgumiem visas dienas gaitā tā arī telefoniski nesniedza komentārus šajā jautājumā.

Sākotnēji pēcpusdienā Gorkšs īsziņā rakstīja, ka ir saņemts revidenta atzinums. Uz lūgumu precizēt informāciju, Gorkšs atsūtīja īsziņu ar tekstu: "Ir saņemts revidenta ziņojums par LFF 2018. gada finanšu pārskatu."

Gorkšs neprecizēja, vai ziņojumu ir sniegusi kompānija "Latimira un partneri" vai kāds cits revidents. Tiesa, LFF biedri kongresā bija izvēlējušies revidentu "Latimira un partneri", bet citu nedrīkst izvēlēties bez savu biedru piekrišanas.

"Latimira un partneri" par situāciju ar LFF esot informējuši Latvijas Zvērināto revidentu asociāciju (LZRA) un iesnieguši ziņojumu, ka LFF ir iesniegts atteikums. Kā portālam "Delfi" skaidroja anonīmi avoti, visticamāk, "Latimira un partneri" nav snieguši ne pozitīvu, ne negatīvu ziņojumu, jo nav gūts pilns priekšstats un nav izvērtēti visi dokumenti. Tāpēc, iespējams, ir iesniegts atteikums parakstīt neatkarīgu revidentu ziņojumu.

Latimira portālam "Delfi" nekomentēja arī šo situāciju, aicinot vērsties pie LZRA.

"Jā, LZRA ir saņēmusi ziņojumu no SIA "Latimira un partneri", par to, ka nav saņemta visa nepieciešamā informācija par LFF finanšu situāciju un tādēļ nav iespējams sagatavot ziņojumu par LFF 2018.gada pārskatu. Saskaņā ar Starptautiskajiem revīzijas standartiem tas ir atteikums sniegt atzinumu," portālam "Delfi" skaidroja LZRA izpilddirektores vietniece Anete Dupkeviča.

Tāpat portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka par notikumiem ap revidenta ziņojumu informēta arī UEFA. LFF pēc "Latimira un partneri" atteikuma esot vērsušies pie citiem Latvijas vadošajiem revidentiem, tomēr, zinot situāciju, neviens šo darbu nav uzņēmies.

LFF valdes loceklis Vladimirs Žuks portālam "Delfi" sacīja, ka vēl nav redzējis revidenta ziņojumu un valdes locekļi ar to nav iepazīstināti. Vēl viens LFF valdes loceklis Juris Keišs sacīja, ka viņa rīcībā ir "zināma informācija", tomēr detalizētāk neko nekomentēja.

Interesanti, ka pirms vairākām nedēļām uz laiku no darba atstādināta LFF galvenā grāmatvede. Neoficiāli izskanējis, ka atstādināšanas iemesls ir grāmatvedības pārkāpumi un iekšējās aprites dokumentu nodošana trešajām pusēm. Portāls "Delfi" neguva apstiprinājumu, vai grāmatvedības darbinieku atstādināšana ir saistīta ar revidentu gadījumu.

"Zināms, ka galvenā grāmatvede atbrīvota. Ceru, ka rīt valdē būs kādi skaidrojumi šajā jautājumā. Zinu, ka grāmatvede (Ginta Feldmane - redakcijas piebilde) ir uzrakstījusi vēstuli valdes locekļiem, kurā uzskata, ka atstādināta nepamatoti," portālam "Delfi" sacīja Keišs.

Otrdien paredzētajā LFF valdes sēdē iekļauts tikai viens detalizēts dienas kārtības punkts – diskusija par 2019. gada LFF statūtu projektu. Otrs dienas kārtības punkts ir "Dažādi", kurā, iespējams, tiks diskutēts par revidenta ziņojumu un situāciju ar grāmatvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!