Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) pirmdien paziņoja, ka izmeklēs aizdomīgo spēli starp pirmās līgas vienībām Rēzeknes FA/BJSS un Preiļu BJSS.

Abas komandas pagājušajā piektdienā savā starpā tikās pirmās līgas komandu pirmssezonas turnīrā "Mercure" Rīgas kauss. Preiļu komanda divas iepriekšējās spēles turnīrā bija zaudējusi ar kopējo rezultātu , bet piektdienas mačā guva negaidīti graujošu uzvaru ar 8:0.

Neoficiāla informācija liecina, ka šī bija pirmā spēle turnīrā, uz kuru likmes pieņēmušas bukmeikeru kompānijas. Turklāt, Preiļu komandas uzvaras iespēja, pēc bukmeikeru domām, bija gaužām neliela - koeficients šīs vienības panākumu bija un 1:12 robežās.

"Vēlamies informēt, ka kopš piektdienas, 23. marta, kad notika 1. līgas komandu Rēzeknes FA/BJSS un Preiļu BJSS spēle Rīgā, Latvijas Futbola federācija (LFF) sākusi izmeklēšanu spēles aizdomīgā rakstura dēļ," teikts LFF paziņojumā. "Vēlamies atgādināt, ka "Mercure" Rīga kauss futbolā nav LFF rīkots turnīrs. Tiesa, kā par futbolu atbildīgā organizācija Latvijā nedrīkstam palikt malā, ja mums rodas aizdomas par nesportisku rīcību."

Par bēdīgo situāciju Latvijas futbolā saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu pagājušajā nedēļā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" runāja arī bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!