Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija sodījusi "SMScredit.lv" virslīgas klubu Rīgas "Daugava", kas krāpies un mānījies par spēlētāju statusu.

Nedēļas sākumā LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisija (LFF SSPK) vērsās ar iesniegumu par "Daugava" vadības izdarībām, profesionālus futbolistus reģistrējot kā amatierus. LFF Disciplinārā komisija izskatīja šo iesniegumu, kā arī Rīgas "Daugava" spēlētāja Gļeba Kļuškina iesniegumu un no UEFA saņemto informāciju.

Pārbaudot visus faktus, konstatēts, ka "Daugava" futbolisti - Mants Savens, Giedrs Tomkevičs, Aurims Kučis, Jānis Krūmiņš un Gļebs Kļuškins - 2014.gada sezonā saņēmuši darba algas futbola klubā Rīgas "Daugava", taču LFF tika reģistrēti amatieru statusā. Ņemot vērā pārkāpumus, "Daugava" tagad nāksies soda naudā samaksāt 1400 eiro par futbolistu statusu apzinātu slēpšanu.

Tāpat "Daugava" šķirsies vēl no 600 eiro. Pusi no šīs summas līdz 20.janvārim ir jāsaņem Šitika Futbola skolai, kuras audzēkņi Vitālijs Topčijevs un Ruslans Keirāns debitēja "SMScredit.lv" virslīgā "Daugava" sastāvā, bet otru pusi jāsaņem "Tukums 2000" par raivja Vītolnieka debiju virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!