Foto: LETA
Latvijas Futbola federācijā (LFF) gandrīz divas nedēļas nav parakstiesīgas personas un nav prognozējams, kad biedrība varētu atgriezties normālā ritmā.

LFF ārkārtas kongresā 17. oktobrī no prezidenta amata tika gāzts Kaspars Gorkšs, kurš tobrīd bija vienīgā paraksttiesīgā persona organizācijā. Tā kā Gorkšs zaudēja amatu, tad arī federācija zaudēja vienīgo paraksttiesīgo personu. Līdz ar to LFF apstājās oficiālo dokumentu un finanšu aprite, kam nepieciešams Uzņēmumu reģistrē (UR) apstiprinātās LFF atbildīgās personas paraksts.

Pagājušajā otrdienā LFF valde vienbalsīgi lēma par ģenerālsekretāru apstiprināt Edgaru Pukinsku, kurš vasarā personisku iemeslu dēļ nolēma atstāt šo amatu. Tomēr nedēļas laikā Pukinsks vēl nav ticis pie līguma, bet Uzņēmuma reģistrā pagaidām nav iesniegti nepieciešamie dokumenti.

Kā tagad portālam "Delfi" skaidroja Pukinsks, LFF valde deleģējusi otro viceprezidentu Sergeju Kovaļovu parakstīt līgumu ar Pukinsku, bet otrdien no Gorkša bija jāsaņem parakstīts LFF arkārtas kongresa protokols. Pēc tam visi nepieciešamie dokumenti tiks iesniegti UR, kam jāapstiprina izmaiņas biedrības vadībā.

"Parasti UR izmaiņas izskata sešu darba dienu laikā, jo nav vairs pāatrinātās iespējas. Tomēr esam lūguši UR rast iespēju izskatīt jautājumu paātrinātā kārtībā," saka Pukinsks, piebilstot, ka optimiskā variantā LFF varētu atsākt darboties normālā režīmā šīs nedēļas nogalē.

Tiesa, Pukinska teiktais ir pretrunā ar viņa paša pausto pagājušajā sestdienā Latvijas kausa finālā. Intervijā LTV tiešraidē Pukinsks sacīja, ka piektdien, 25. oktobrī, saņemti visi nepieciešamie dokumenti un tie iesniegti UR.

Šī brīža neskaidrā situācija sarežģī daudzus darbus, arī gatavošanos Latvijas izlases spēlēm novembrī.

"Šobrīd neredzu LFF kontu, cik ir naudas. Nezinu, cik ir UEFA/ FIFA nauda ienākusies, cik vēl paredzēta. Tuvojas izlašu spēles, par pakalpojumiem ir jāmaksā pirms tam, bet šobrīd nav paraksstiesīgas personas. Jāmeklē dažādi citi risinājumi. Tāpat šobrīd nevaru neko runāt ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Valsts ieņēmumu dienestu (VID), banku," saka Pukinsks.

Pukinsks izvairījās prognozēt, kas būs ar LFF un tās darbību, ja UR nepieņems iesniegtos dokumentus un neapstiprinās Pukinsku kā paraksttiesīgu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!