Foto: Latvijas Futbola federācija

Ceturtdien, 16. jūlijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, viceprezidenti Sergejs Kovaļovs un Olafs Pulks, kā arī ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks tikās ar Finanšu ministru Jāni Reiru, ziņots LFF mājaslapā.

"Pārrunājām futbolam piešķirtā valsts finansējuma realizēšanu nākamajos četros gados, apspriedām iespējamo sadarbību jauna nacionālā futbola stadiona tapšanā," galvenos sarunas tematus ieskicēja LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Skaidrs, ka ikviens Latvijas futbolā iesaistītais sapņo par nacionālo stadionu, ar kuru lepoties, taču LFF viena pati šādu projektu realizēt nevar, tikai ar FIFA, UEFA un valsts atbalstu. Tāpat arī pārrunājām Finanšu ministrijas iespējamo līdziesaistīšanos piepūšamo haļļu realizēšanas projektā."

Pirms vēlēšanām Ļašenko vēl kā prezidenta amata kandidāts pauda pārliecību, ka LFF jāķeras pie piepūšamo haļļu būvniecības. Šajā jautājumā viņa viedoklis gan nesakrita ar otru pozīcijas kandidātu Sandi Ģirģenu.

"Bija pozitīva un produktīva saruna. Prieks, ka Reira kungs lieliski atceras "Euro 2004" vēsturisko vārtu un rezultatīvās piespēles autorus, ka ministra kungam ir arī savi priekšlikumi par kopīgu sadarbību. Tas liecina, ka tikšanās nebija tikai pieklājīgs žests. Sadarbībā ir ieinteresētas abas puses," piebilda Ļašenko.

"Savstarpējā komunikācija ir ļoti svarīga visās jomās, arī sportā," pēc tikšanās sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs. "Federācija informēja par savu stratēģiju un prioritātēm. Pārrunājām valsts budžeta situāciju. Svarīgi, lai sporta organizācijas tieši un pastāvīgi sniedz savu redzējumu nozares ministrijai, kas ir atbildīga par jomas budžetu."

"Mēs no savas puses prezentējām futbola stratēģiju un to, kā tā ietekmē visas valsts ekonomiku," norādīja Edgars Pukinsks. "Atceramies, ka pirms diviem gadiem "UEFA GROW" veica pētījumu par futbola ietekmi uz Latvijas ekonomiku, un tā secinājumi bija iespaidīgi. Investīciju sociālās atdeves rādītāji liecina, ka ieguldījumi futbola attīstīšanā dotu būtiskus ekonomiskus un sociālus ieguvumus valstij."

"Parunājām par to, cik svarīga ir infrastruktūras attīstība, no kuras ieguvums ir ne tikai tieši futbolam vai sportam, bet vispār kopumā. Tas, kur abām pusēm idejas un vēlmes sakrita, bija par sociālo atbildību, jo futbols ir ne tikai profesionālais sports laukumā, bet arī plašākai cilvēku grupai. Caur futbolu varam ietekmēt ļoti dažādas sociālās grupas," turpināja Pukinsks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!