Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas Futbola federācija (LFF) trešdien parakstījusi līgumu ar Latvijas Telpu futbola federāciju (LTFA), tomēr šis ir tikai sadarbības minimums, lai neciestu tiesneši, informē LFF.

Latvijas telpu futbola čempionāts jeb "Optibet" līga sākās jau septembra beigās, bet līdz trešdienai starp sacensību rīkotāju LTFA un LFF nebija rakstiskas vienošanās. Tagad LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks un LTFA prezidents Vadims Ļašenko parakstījuši sadarbības līgumu par telpu futbola virslīgas čempionāta organizēšanu. Sadarbības līgums noslēgts uz esošo un nākamo sacensību sezonu.

"Nav noslēpums, ka publiskajā telpā jau ilgāku laika bija diskusijas par jauna LFF un LTFA sadarbības līguma noslēgšanu, kam par pamatu bija vēlēšanās noslēgt ilgtermiņa līgumu par sadarbību vairākos ar telpu futbola attīstību saistītos jautājumos. Visos šajos aspektos kopsaucēji pagaidām vēl nav atrasti, tāpēc vienojāmies noslēgt līgumu tikai par sadarbību Virslīgas čempionāta organizēšanā, jo apzināmies, ka situācijas ieilguma dēļ galvenie cietēji bijušas sacensību oficiālās personas – tiesneši un inspektori -, kuriem kavējās atalgojuma izmaksa," skaidro Edgars Pukinsks. "Noslēgtais sadarbības līgums uz šo un arī nākamo sezonu paredz LFF uzņemties līdzfinansēt sacensību organizēšanu 30 000 eiro apmērā, kamēr LTFA sedz izdevumus, kas saistīti ar pārējām turnīra organizēšanas vajadzībām."

Abu pušu noslēgtā papildu vienošanās paredz, ka LFF turpmāk būs atbildīga par attiecīgo sacensību reglamentu apstiprināšanu, tiesnešu nozīmēšanu un darba kvalitātes kontroli. Tāpat pēc nesenās LTFA vadības tikšanās ar LFF valdi līgumā iekļauts punkts, pamatojoties uz kuru LTFA ir jāsniedz LFF atskaites par piešķirtā finansējuma izlietojumu.

"Šis ir konstruktīvs un objektīvs risinājums, lai šajā jautājumā pārtrauktu neproduktīvu komunikāciju publiskajā telpā," piebilst Edgars Pukinsks, sakot, ka 2019. gada sākumā abas puses atkal sēdīsies pie sarunu galda, lai turpinātu diskusijas par sadarbības jautājumiem citu ar telpu futbola attīstību saistītu projektu realizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!