Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) amatpersonas aizvadītajos gados esot zagušas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) piešķirto finansējumu, tādējādi bremzējot jauno spēlētāju izaugsmi, intervijā portālam "sportacentrs.com" sacīja virslīgas kluba "Metta"/LU valdes priekšsēdētājs un LFF valdes loceklis Ģirts Mihelsons.

Mihelsons ar šiem izteikumiem klajā nācis pēc tam, kad LFF Disciplinārā komiteja nolēma viņu brīdināt par izteikumiem medijos, vainojot LFF pārstāvjus "Metta"/LU attīstības bremzēšanā.

Mihelsons stāstīja, ka līdz 2006. gadam visi baidījās teikt, kas notiek futbolā, jo "LFF darbojās kā vergturis, kurš "ieper" to, kas runā pretī." Viņš apgalvo, ka tagad problēmas ir samilzušas un patiesība nāks klajā.

"Tajā laikā krāpās ar UEFA naudu lielos apmēros. "Mini-pitch" projekts, kura dēļ vien vairāki simti tūkstoši latu tika izsaimniekoti. To pajautājiet jebkuram no LFF un gūsiet apstiprinājumu. Neviens nezināja UEFA Solidaritātes maksājumu apjomu, kas pienākas klubiem, lai attīstītu bērnu un jaunatnes futbolu. Reāli apzaga bērnus," "sportacentrs.com" sacīja Mihelsons. "Nekaunība. Manu izteikumu sakarā piesaukt LFF Ētikas kodeksu un saistīt to ar manu LFF valdes locekļa statusu ir smieklīgi. Mani ievēlēja futbola sabiedrība un uzticēja aizstāvēt viņu intereses. Kur bija [Vitālijs] Liholajs (LFF Disciplinārās komitejas priekšsēdētājs) tad, kad notika liela mēroga krāpniecības? Visu LFF biedru priekšā, uzstājoties pret LFF, 2008. gadā šo blēdīšanos atmaskoju es ar saviem kolēģiem. Gan toreiz, gan tagad to visu darām, jo ticam tīram un vienotam Latvijas futbolam."

"Metta"/LU prezidents izteicās, kas tagad Latvijas futbolā runāt patiesību esot Ētikas kodeksa pārkāpums: "LFF 2015. gada kongress parādīs, cik mēs esam gatavi futbolu attīrīt. Šiem un visādiem "villerušiem" ir jāparāda sarkanā kartīte. Viņi ir nevēlami, jo viņu melno darbu apjoms ir mežonīgs. Kāda vēl amatu ieņemšana kādā no futbola klubiem?! Latvijas futbolā sāksies lielā tīrīšana, jo futbola sabiedrībai ir apnikusi šī ņirgāšanās un dubultstandarti."

Tāpat Mihelsons norādīja uz vairākiem pārkāpumiem Disciplinārās komitejas darbībā, kā vienu no tiem minot sēžu risināšos ne latviešu valodā. Viņš norāda uz dubultstandartiem, sodot citus, kamēr LFF pārstāvji turpina pārkāpt likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!