Foto: LETA
Latvijas Futbola federācija (LFF) varētu iebilst pret Aleksandra Starkova kandidatūru valstsvienības galvenā trenera amatā, ja pazīstamais speciālists izvēlētos gan darbu izlasē, gan savā klubā "Baku".

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sarunā ar izdevumu "Sporta Avīze" norādījis, ka Starkovs pagaidām būs vienīgais kandidāts, ar ko LFF veiks pārrunas. Starkovam līdzšinējais līgums ar LFF par valstsvienības vadīšanu noslēdzās decembrī.

"Es nevaru runāt visas LFF vārdā, taču domāju, ka šos darbus nevar savienot. Tas nav nopietni. Tas būtu tāpat, ja tev vienlaikus būtu gan sieva, gan mīļākā... Labi atceros laiku, kad Starkovu atbrīvoja no darba Krievijā un viņš atgriezās pie valstsvienības stūres. Sākumā zaudējām spēcīgajām Spānijas un Dānijas izlasēm, bet pēc tam līkne aizgāja uz augšu, un 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā mēs jau cīnījāmies par otro vietu grupā.. Taču tad Starkovs kļuva arī par Rīgas "Skonto" galveno treneri, un, teikšu kā ir, tas uzreiz bija jūtams," savu viedokli neslēpj Mežeckis.

"Tāpēc – ja man būtu jābalso šodien, es teiktu – Starkovam ir jāatrodas Latvijā un jāvada tikai izlase. Daudzi mūsu futbolisti spēlē ārzemēs. Pie viņiem ir jābrauc, jārunā, bet tas prasa laiku," uzskata LFF ģenerālsekretārs.

Galīgo lēmumu par izlases galveno treneri pieņems LFF valde, taču Mežeckis piebilda, ka piekritīs vairākumu viedoklim šajā jautājumā. "Ja valde lems, ka Starkovs var vienlaikus atrasties divos amatos, demaršu netaisīšu un prom no darba neiešu."

Mežeckis arī atklāja, ka šobrīd citas kandidatūras LFF neizskata. Taču, ja tiešām nāksies meklēt citu galveno treneri, tas tikšot darīts aiz Latvijas robežām, jo pašu mājās Starkovam cienīgs aizstājējs nav izaudzis. "Esmu to Starkovam jau teicis – ja kuģim kaut kas notiek, uz klāja parasti ir arī otrais kapteinis, kurš nekavējoties var pārņemt kuģa vadību, citādi tas aizies bojā. Visu cieņu Starkova līdzšinējam palīgam Jurijam Ševļakovam, bet viņam nevar uzticēt nacionālo izlasi. Tad jau drīzāk varētu iet pie Mariana Pahara. Tā, protams, būtu sava veida avantūra, bet tā vismaz būtu doma ar skatu nākotnē... Vietējiem – Marianam Paharam, Dainim Kazakevičam un citiem – līdz valstsvienības līmenim vēl ir jāaug."

Ja nu nāksies ķerties pie ārzemnieku sijāšanas, Mežecka skatiens varētu tikt pavērsts Eiropas dienvidaustrumu virzienā. "Izlasē ir specifisks mehānisms, kurā nevar tā vienkārši – piezvanīs, atbrauks un viss būs kārtībā. Izlasē nevar ienākt no malas. Mums arī nav tādas naudas, lai pasauktu Trapatoni, Kapello vai Morinju."

Izdevums "Sporta Avīze" norāda, ka LFF gadā galvenajam trenerim varētu atļauties maksāt 100 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!