Foto: Shutterstock

Latvijas Futbola federācija (LFF) pirms vēlēšanām atsakās informēt sabiedrību par vēlēšanu procesu, tādējādi pārkāpjot Sporta likumu un valstī noteiktos demokrātijas principus.

Portāls "Delfi" jau vairāk nekā nedēļu informē par jucekli, kas radies pirms vēlēšanām, kurās jāievēl prezidents, divi viceprezidenti un seši valdes locekļi. LFF Vēlēšanu komiteja sākotnēji apstiprināja tikai trīs valdes locekļu amatu tīkotāju kandidatūras, vienam prezidenta, diviem viceprezidenta un vienam valdes locekļa amata kandidātiem deva iespēju pielabot savus pieteikumus, bet septiņu cilvēku vēlme piedalīties vēlēšanās tika noraidīta. Seši no septiņiem ir vērsušies LFF Apelāciju komisijā, kurai šonedēļ jālemj par iesniegtajām apelācijām.

Visi septiņi atteikumus saņēmušie pieteikumu iesniedzēji neesot izpildījuši "LFF statūtu 31. panta trešās daļas noteikumus" jeb nav savākuši LFF statūtos noteiktos nepieciešamos 10% biedru atbalstu. LFF Vēlēšanu komiteja šajā jautājumā nav ievērojusi vienlīdzības principu – dažiem kandidātiem ir minēts, cik biedru atbalsts ir apstiprināts, bet dažiem tas nav pateikts. Jucekli rada arī jaunie LFF Statūti, kas ļauj biedriem paust atbalstu tikai vienam prezidenta, vienam viceprezidenta un vienam valdes locekļa kandidātam.

Portāla "Delfi" rīcībā esošajos LFF Vēlēšanu komitejas atteikumu lēmumos ir teikts, ka kāds no biedriem ir parakstījies divreiz, bet nekā konkrēta. Piemēram, vienam pieteikuma iesniedzējam teikts, ka vairāki biedri parakstījušies diviem vai vairākiem kandidātiem, bet nav minēts, cik ir tādu biedru, nemaz nerunājot par biedru vārdiem. Tādējādi LFF amatu kandidātiem nav iespējams pat argumentēt un pierādīt savu taisnību, jo nav zināmi visi fakti.

Jau rakstījām, ka kopš lēmumu paziņošanas portāls "Delfi" vairākas reizes centās iegūt Vēlēšanu komitejas priekšsēdētājas Ingas Kačevskas skaidrojumu, bet juriste uz telefona zvaniem neatbildēja. Pagājušajā piektdienā Kačevska atbildēja tikai ar īsziņas starpniecību, ka Vēlēšanu komitejas viedoklis ir pausts LFF mājaslapā internetā. Detalizētāk pamatot Vēlēšanu komitejas lēmumus Kačevska nevēlējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!