Foto: LETA
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja darbojas konkrēta kandidāta vai kandidātu grupas interesēs - tā uzskata Guntars Indriksons, kurš iesniedzis pieteikumu Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēlēšanām uz valdes locekļa amatu.

LFF vēlēšanas kopš pieteikumu termiņa beigām pavada dažādas peripetijas. Sākotnēji tika apstiprināti tikai trīs kandidāti uz darbu LFF valdē, bet prezidenta un viceprezidenta netika apstiprināti - dažiem tika dota iespēja savus pieteikumus papildināt, bet dažiem nācās savu taisnību meklēt LFF Apelāciju komitejā. Vēlāk LFF Vēlēšanu komiteja apstiprināja vēl četras kandidatūras, bet pagājušajā nedēļā Apelāciju komiteja apmierināja sešu noraidīto pietiekumu iesniedzēju pretenzijas.

Līdz ar Apelāciju komisijas lēmumu Vēlēšanu komitejai pēc papildus dokumentu iesniegšanas atkārtoti bija jāvērtē sešu kandidātu pieteikumi, bet Vēlēšanu komiteja pagaidām izlēmusi nogaidīt. LFF prezidenta, viceprezidenta un valdes vēlēšanām bija jānotiek 24. aprīlī, bet Covid-19 krīzes dēļ kongress ir pārcelts uz nenoteiktu laiku. Ja kongress notiktu paredzētajā laikā, tad vēlēšanas nevarētu notikt, jo vēl nav apstiprināti vai noraidīti visi pieteikumu iesniedzēji.

Guntars Indriksons ir viens no noraidītajiem pieteikuma autoriem, kurš savu taisnību vēlējās panākt Apelāciju komisijā un kuram pēc apelācijas tika dota iespēja novērst nepilnības savā pieteikumā. Indriksons savā paziņojumā sociālajos tīklos, norāda, ka vērsīsies pie starptautiskajām organizācijām, norādot uz Vēlēšanu komitejas darbībām, kas, viņaprāt, ir pretrunā ar LFF Statūtiem.

"Vakardien saņēmu LFF vēlēšanu komitejas lēmumu. Lēmuma saturs man liek domāt, ka Vēlēšanu komiteja nav neatkarīga savos lēmumos un, manuprāt, tā nepārprotami darbojas pretrunā LFF statūtos noteiktajam, kāda konkrēta kandidāta vai kandidātu grupas interesēs. Tāpēc esmu nolēmis savu viedokli paust starptautiskajām organizācijām, par to nosūtot vēstuli, kuru šobrīd gatavoju," savā paziņojumā raksta Indriksons. "Lai arī šāda jautājuma risināšanai man liekas ārkārtīgi muļķīga nepieciešamība vērsties pie starptautiskajām organizācijām, šādu lēmumu esmu pieņēmis viena iemesla pēc - interpretācija. Ņemot vērā VK statūtu interpretāciju, man ir pamatotas aizdomas, ka jautājums par interpretāciju no starptautiskajām organizācijām varētu būt savdabīgi interpretēts."

Savā paziņojumā sociālajos tīklos Indriksons piemin arī portāla "Delfi" vairākkārt rakstīto - Vēlēšanu komiteja, pretēji LFF statūtos teiktajam, ignorē masu medijus un atsakās paust viedokli sabiedrībai.

Kopš pirmo lēmumu paziņošanas portāls "Delfi" vairākas reizes centās iegūt Vēlēšanu komitejas priekšsēdētājas Ingas Kačevskas skaidrojumu, bet juriste uz telefona zvaniem neatbildēja. Arī vēlāk juriste nevēlējās atbildēt uz telefona zvaniem saistībā ar notiekošo LFF vēlēšanu procesu, lai gan Vēlēšanu komiteja ir atbildīga par informācijas sniegšanu medijiem un sabiedrībai.

Publicējam Guntara Indriksona paziņojumu pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!