Foto: DELFI

Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par iespējamu dokumentu viltošanu, jo, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes, informē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Lai gan ārkārtas kongresa iniciators Vadims Ļašenko apgalvo, ka tā ir tikai sīka formalitāte, kas pieļauta, noformējot iesniegumu, mēs uzskatām, ka iespējamais dokumenta viltojums ir simbols visam tam, pret ko mēs cīnāmies – shēmām, netīriem darījumiem, sarunātiem rezultātiem, viltotiem dokumentiem," uzsvēris LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja par iesnieguma neprecīzo formulējumu, kā arī lielākās parakstītāju daļas saistību ar telpu futbolu. Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko, kurš pērn LFF prezidenta vēlēšanās piekāpās Kasparam Gorkšam, sarunā ar "Delfi" neslēpa, ka ir viens no vēstules autoriem.

"Delfi" rīcībā esošie vēstules divi varianti apliecina, ka tā koriģēta atbilstoši notikumiem futbola dzīvē. Piemēram, sākotnējā versijā iebilsts pret to, ka nav apstiprināts LFF budžets, bet iesniegtajā versijā figurē neapmierinātība ar budžeta 2,5 miljonu eiro deficītu.

LFF vēsta, ka, saņemot iesniegumu uz trim necaurauklotām lapām, tā uzsākusi pārbaudi un konstatējusi, ka daļa klubu, kas ir parakstījušies, nav federācijas biedri, bet cita daļa parakstu nav no pilnvarotām personām.

Federācija arī norāda, ka iesnieguma sagatavotāji, iespējams, ir ieguvuši vairāku personu parakstus uz lapas, kura bijusi pievienota cita satura dokumentam.

Atgādinām, ka vairāki Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri iesnieguši prasību par ārkārtas kongresa sasaukšanu, kurā viens no jautājumiem būtu prasība par Kaspara Gorkša atstādināšanu no LFF prezidenta amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!