Foto: F64
Latvijas futbola izlases pirmais vārtsargs Pāvels Šteinbors līdz 2022. gadam pagarinājis līgumu ar Polijas augstākās līgas klubu Gdiņas "Arka", informē komanda.

Līgums, kuram bija jābeidzas šovasar, pagarināts līdz 2021./2022. gada sezonas beigām.

34 gadus vecais Šteinbors "Arka" komandai pievienojās 2016. gada rudenī, pirmajā sezonā esot komandas otrais vārtsargs, savukārt pēc tam jau pārņemot pamatvārtsarga funkcijas. Viņš Polijas ekstraklasē aizvadījis 101 spēli pēc kārtas.

2017. gada maijā Šteinbors palīdzēja "Arka" komandai triumfēt Polijas kausa izcīņā, kas komandai ļāva pagājušajā vasarā piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur Gdiņas kluba nepārvarēja kvalifikācijas trešo kārtu. Tāpat Latvijas sportists palīdzējis "Arka" komandai divreiz izcīnīt Polijas superkausu.

Karjeras laikā Šteinbors pārstāvējis Polijas augstākās līgas vienību Zabžes "Gornik, Kipras komandu Ammohostas "Nea Salamis" un Dienvidāfrikas Republikas klubu Durbanas "Golden Arrows".

Šteinbors starp spēlēšanu dažādās Latvijas komandās 2008. gadā bija izīrēts Anglijas otrās līgas komandai "Blackpool", kuras rindās nepaspēja aizvadīt nevienu spēli, lielākoties cīnoties rezerves vienības sastāvā.

Šteinbors pērn kļuva par Latvijas futbola izlases pirmo vārtsargu, kā arī ir "Arka" līderis un neapšaubāms līdzjutēju mīlulis. Viņš 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā atvairīja 46 sitienus, kas bija trešais labākais rezultāts starp vārtsargiem.

Latvijas izlasē Šteinbors laukumā bijis 12 spēlēs.

Šteinbors Latvijas mediju aptaujā tika atzīts par 2019. gada pašmāju labāko futbolistu.

"Arka" ar 21 punktu 20 spēlēs ieņem 13. vietu Polijas ekstraklasē, bet pirmais astotnieks, kas pēc 30 spēlēm nodrošinātu palikšanu augstākajā līgā, ir deviņu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!