Latvijas virslīgas futbola klubs "Liepāja" savā mājaslapā internetā publicējis atklātu vēstuli, norādot uz tiesnešu paviršo darbību spēlēs.

Atsākoties "Optibet" Latvijas virslīgai pēc nacionālo izlašu pauzes, liepājnieki sestdien savās mājās ar 1:2 zaudēja čempioniem "Riga FC". Pēc mača Kurzemes klubs paziņojumā aicināja atstādināt no tiesāšanas šīs spēles tiesnešu brigādi ar Vitāliju Spasjonņikovu priekšgalā, kā arī vērš pastiprinātu uzmanību tiesāšanas problēmu novēršanai Latvijā.

""Esmu par 100% pārliecināts, ka bija tiesneša kļūda. Man šķiet, ka tiesnesis daudz biežāk kļūdījās par labu "Rigai". Visi kļūdās, nevar spēli notiesāt bez kļūdām, bet man liekas, ka šis bija nopietni. Uzmanīgi apskatīsimies spēles ierakstu. Ja būs pamats, mēs rakstīsim protestu. Viennozīmīgi. Nedrīkst bojāt šādu futbola atmosfēru. Laukumā ir daudz Latvijas izlases spēlētāju un kvalitatīvu leģionāru. Ir jānodrošina arī kvalitatīva arbitrāža," pēc spēles sacījis "Liepāja" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Starkovam viedoklim piekritusi kluba vadība, kas paziņojumā norāda uz vairākām kļūdām, kas pēc Kurzemes kluba domām ietekmēja spēles iznākumu un palīdzēja uzvarēt futbola klubam "Riga".

"Tādēļ esam aicinājuši Latvijas Futbola federāciju atstādināt no spēļu tiesāšanas šo tiesnešu brigādi, kurā Vitālija Spasjonņikova vadībā strādāja līnijtiesneši Romāns Platonovs un Valdis Korotko, kā arī ceturtais tiesnesis Edgars Maļcevs," pie Latvijas futbola vadības vēršas "Liepāja".


"Latvijas futbola organizācijas – LFF un virslīga – daudz runā par godīgas spēles principu ievērošanu, cīņu par negodīgu manipulēšanu ar spēļu iznākumu un futbola attīstīšanu mūsu valstī. Aicinām pievērst pastiprinātu uzmanību šim jautājumam un godīgas spēles principu ievērošanu Latvijas Futbola federācijas prezidentu Kasparu Gorkšu, kurš pozicionē sevi kā cīnītāju par tīru spēli," uzskata "Liepāja". "Latvijas virslīgas klubus un Latvijas futbola sabiedrību aicinām atbalstīt mūs cīņā par tiesāšanas problēmas atrisināšanu mūsu čempionātā, jo šis nav pirmais kliedzošais gadījums pēdējo gadu laikā. Taču šis mačs savā ziņā ir uzskatāms par neobjektīvas tiesāšanas virsotni. Ja vēlamies uzlabot tiesāšanas kvalitāti Latvijā, aicinām arī mūsu čempionātā ieviest video atkārtojumu sistēmu VAR. Ja mūsu federācija ir ieinteresēta godīgā spēlē, tad tai ir jāatbalsta šāda iniciatīva."

"Liepāja" norāda, ka mājinieki šajā mačā izdarīja 16 pārkāpumus, bet nopelnīja četras dzeltenās kartītes (klubs uzskata, ka visas nav bijušas pamatotas). Savukārt "Riga FC" spēlētāji noteikumus pārkāpa 31 reizi un saņēma trīs brīdinājumus.

Savā paziņojumā liepājnieki ievietojuši arī detlaizētus aprakstus par strīdīgajām epizodēm un tādas, pēc Kurzemes kluba domām, bijušas deviņas. Ar visām šīm epizodēm var iepazīties kluba mājaslapā ŠEIT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!